Cultura

Art

La Sala Àgora acull una exposició amb els premiats en les cinc primeres edicions de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils

La mostra, que «posa en valor la necessitat bàsica d’alimentar-nos» segons el regidor de Cultura, es pot visitar fins el 5 de maig

Per Andreu Dalmau

Visitants observant una de les obres de l'exposició
Visitants observant una de les obres de l'exposició | Andreu Dalmau

La Sala Àgora va fer ahir un viatge en el temps regressiu de deu anys. En aquesta darrera dècada s’han celebrat les cinc primeres edicions de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils, una cita que fusiona l’art i la gastronomia. Els cinc guanyadors d’aquest premi i els cinc guanyadors d’un accèssit exposen ara, i fins el 5 de maig, de manera conjunta a la sala ubicada a l’edifici de l’ajuntament.

“La gastronomia forma part de la cultura de Cambrils i del Mediterrani”, reflexionava el regidor de Cultura, Jordi Barberà, “posa en valor la necessitat bàsica d’alimentar-nos i també el treball de la mar i la terra”. Barberà va aprofitar la inauguració per felicitar a la persona que ostentava el seu càrrec al 2014, Francesc Garriga, quan es va impulsar aquesta iniciativa. L’alcalde Alfredo Clúa es va sumar a aquestes felicitacions i va destacar que art i gastronomia a Cambrils és “una fórmula guanyadora”.

Jordi Barberà, regidor de Cultura, i Alfredo Clúa, alcalde (Foto: Andreu Dalmau)

 

D’aquesta manera, es poden veure a la sala d’exposicions cambrilenca les obres escultòriques, pictòriques o fotogràfiques dels deu artistes que han guanyat premi o accèssit en les cinc primeres edicions. Aquests són: Jesús Movellán, Joan Codina, Ester Ferrando, Cristina Salvans, Isabel Granollers, Roger Caparó, Àlvar Calvet, Àngel Pomerol, Rosalía Banet i Pau Magrané/Ariadna Parreu.

L'exposició està formada per obres pictòriques, escultòriques i fotogràfiques (Foto: Andreu Dalmau)

 

La inauguració, que es va celebrar a les 12 del migdia, va estar amenitzada per la música del Cat Klezmer Trio.

Comenta aquest article