Cultura

Dies de Llibres

Roberto González presenta «Las nieves del tiempo», un poemari d’amor

L’escriptor parla del seu primer llibre amb el poeta Ramón García Mateos, que va ser el seu professor a l’Institut Cambrils

Per Cristina Sierra

Ramón García Mateos i Roberto González Klawitter, ahir al Centre Cultural
Ramón García Mateos i Roberto González Klawitter, ahir al Centre Cultural | Cristina Sierra

La Sala d’Actes del Centre Cultural va acollir, ahir al vespre, la presentació del llibre Las nieves del tiempo. Sentencias de un amor vivo contra un decreto, de Roberto González Klawitter (Tarragona, 1975). L’autor va estar acompanyat pel poeta Ramón García Mateos, que va ser el seu professor a l’Institut Cambrils i amb qui té una gran amistat. 

L’amor en tots els seu vessants marca aquest primer llibre de González, publicat per l’editorial Mascarón de Proa. Un recull de poemes que remarca el concepte de Carpe Diem, de la importància de ser conscients de viure amb plenitud i aprofitar la vida, però també de ser conscients que hi ha la mort. En aquesta primera obra, els lectors podran trobar poemes romàntics on l’escriptor expressa els seus sentiments a través de l’amor passional, l’amor eròtic, l’amor conjugal, l’amor paternal o l’amor a la bellesa i l’amistat.

Com va dir García Mateos, "un primer llibre és molt important per algú que estima la literatura com el Roberto (…) És una edició molt cuidada i neta". El poeta també va voler destacar els diferents projectes musicals del tarragoní, que és "un apassionat de l’art i la història antiga".

A continuació, González Klawitter va parlar sobre el seu primer poemari enlluernador i assossegat sobre la història del retrobament amb un mateix, un compendi de somnis desafiants en la recerca de la bellesa amb l’ànim de transcendir en el temps.

Aquesta presentació s’emmarcava en el programa Dies de Llibres, que va arrencar aquest passat dimecres. El proper acte serà dilluns 8 d’abril a les 19.30 hores amb Rosa Pàmies Ollé, que presentarà el seu llibre Vides Paral·leles

Comenta aquest article