Cultura

Art

«De volta al mar», la tornada als orígens de David Callau

L’artista cambrilenc presenta, a la Sala Àmbits del Centre Cultural, la seva exposició més especial dedicada a la ciutat que porta sempre al cor

Per Cristina Sierra

David Callau, acompanyat de l'alcalde, Alfredo Clúa, i el regidor de Cultura, Jordi Barberà, ahir al vespre
David Callau, acompanyat de l'alcalde, Alfredo Clúa, i el regidor de Cultura, Jordi Barberà, ahir al vespre | Cristina Sierra

David Callau tornava ahir, després de molt de temps, a exposar a casa seva, a Cambrils, la ciutat que porta "sempre al cor". L’artista local va presentar la mostra De volta al mar a la Sala Àmbits del Centre Cultural, una obra que és un homenatge al mar, a les vivències del poble on va néixer, als seus orígens.

Desenes de cambrilencs van omplir la sala d’exposició per mostrar la seva estima cap a Callau. El regidor de Cultura, Jordi Barberà, va destacar l’acollida "espectacular" que havia tingut aquesta inauguració. "El David no necessita una gran presentació perquè el coneixem tots. Per sort, ell sí que és profeta a la seva terra", va expressar.

El regidor també va recordar el primer dia que va conèixer a Callau. Va ser al seu estimat estudi, a la galeria 7 D’Art, i en aquell moment anava descalç mentre treballava en la seva col·lecció Meninas. La història va servir per introduir el primer dels dos poemes que va llegir, Poemes de l’Alquimista, de Josep Palau i Fabre. El segon va ser un extracte de Donde habite el olvido, de Luis Cernuda.

L'exposició compta amb quadres i escultures dedicades al mar.

David Callau: "Ningú et regala res. T’omple el cor veure que la gent valora el teu treball"

A continuació va ser el torn de l’artista que, molt emocionat, va dedicar aquesta obra a la seva àvia Sisqueta, que va morir el passat desembre. "Gràcies àvia per tot el que m’has ensenyat. Gràcies avis, gràcies pares", va pronunciar. El cambrilenc també va agrair a l’Ajuntament de Cambrils i a l’àrea de Cultura haver fet possible que tornés a exposar a casa. "Ningú et regala res. T’omple el cor veure que la gent valora el teu treball", va dir.

Callau va recomanar als assistents que anessin a veure els quadres i escultures, que no tenen nom, quan no hi hagués tanta gent a la sala. "Respireu el mar que tantes vegades visualitzo quan estic fora. L’heu de veure en silenci, en un moment que estigueu tranquils, que us transmeti. L’he pintat amb molta solitud i temprança. Hi ha el blau del mar, la sal, la terra que em va portar la vida i essència”, va afirmar. Una exposició, "per retrobar l’inici i per no perdre mai l’autenticitat", que es podrà veure fins al proper 10 de maig.

Després de les emotives paraules de Callau, l’alcalde Alfredo Clúa va destacar l’"enorme cor" del cambrilenc. "Sempre que cada associació li demana alguna cosa sempre es posa a la seva disposició. T’agraeixo la teva actitud vers Cambrils. El David sempre està al costat de la gent. Més gran que l’artista està el seu amor per la gent de Cambrils i, encara més amunt, està el seu cor, ets una persona immensa", va apuntar el batlle, que es va fondre en una abraçada amb el protagonista.

Abraçada entre l'alcalde Alfredo Clúa i David Callau
La Sala Àmbits es va omplir de gom a gom per veure la nova obra de l'artista
Una de les obres que forma part de l'exposició "De volta al mar"

 

Comenta aquest article