Informació general

S'inicien les obres de construcció del campanar de l'església parroquial de Sant Pere

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment en que s'ha retirat la creu de la façana de l'església de Sant Pere, aquest matí

Ahir al matí es va començar a col·locar la bastida davant la façana principal de l'església parroquial de Sant Pere com a primer pas de les obres de construcció del campanar. El següent pas ha estat retirar, aquest matí, la campana que hi havia a la teulada i la creu que presidia la façana. A continuació es trauran les teules de la coberta de l'entrada i es començarà a fer l'encofrat. Aquest encofrat té una part d'obra i una part de ferro i mentre es treballarà a l'església s'anirà construint, a banda, la part metàl·lica.

El campanar, que es construirà a la zona del vestíbul, tindrà 33 metres d'alçada i estarà coronat per una cúpula metàl·lica i, al damunt, per una creu d'uns 3 metres. Tindrà una base quadrada i disposarà de quatre campanes. A més, en cadascun dels quatre costats hi haurà un rellotges. L'obra segueix els plànols originals fets per l'arquitecte diocesà Monravà Soler, dels que se n'ha fet una adaptació. Es preveuen tres mesos d'obres i si no hi ha cap contratemps per aquest Nadal el campanar podria estar enllestit.

Recordem que en el ple ordinari d'aquest passat mes d'agost l'Ajuntament va aprovar una subvenció de mig milió d'euros per a la construcció del campanar.

La campana i la creu

Aquest matí s'ha retirat la petita campana que fins ara tenia l'església de Sant Pere. Aquesta campana porta la data de juliol de 1941 i tot un seguit d'inscripcions gravades a l'exterior. A la part superior porta el nom de la campana que és el de Teresa Josefa Ramona. A continuació hi ha el nom dels padrins, que són José Domènech Colom i Teresa Galves Domènech i a sota hi diu "regente" amb el nom del mossèn Ramon Baltà. De moment no es té clar on s'ubicarà aquesta campana un cop enllestides les obres.
L'altra element que s'ha retirat avui, la creu, estava feta d'obra amb dues varilles metàl·liques al seu interior.

Comenta aquest article