Camp

Territori

Una vintena de persones es manifesten contra el projecte de Lotte a Mont-roig

Amb el lema 'Les teves últimes vacances', ahir a la tarda van tallar la circulació a l'N-340 a l'alçada de Mont-roig Bahia

Per ACN

Uns tractors exhibeixen pancartes contra la implantació de l'empresa Lotte a Mont-roig del Camp
Uns tractors exhibeixen pancartes contra la implantació de l'empresa Lotte a Mont-roig del Camp | ACN (Ariadna Escoda)

Una vintena de persones es van manifestar, ahir a la tarda, contra el projecte de Lotte Energy Materials que s'ha d'ubicar a Mont-roig del Camp. Amb el lema 'Benvingut/da a les teves últimes vacances', la concentració de protesta estava convocada per Salvem Mont-roig i GEPEC– EdC que, amb el suport d'entitats com Stop Creuers Tarragona, Aturem Hard Rock, Revolta Pagesa i Cel Net, van tallar l'N-340 de Mont-roig Bahia - La Pixerota. 

Els manifestants van expressar, un cop més, el seu rebuig a la modificació del POUM i la compravenda dels terrenys del sector SUD-4 Els Comellarets, on es construirà la planta d'elecfoil de Lotte. Les entitats convocants denunciaven la "falta de responsabilitat i transparència" i es mostraven preocupats per "la falta d'un estudi d'impacte mediambiental i paisatgístic" en el que consideren que serà "un macroprojecte i nou polígon industrial al Camp de Tarragona".

A l'Ajuntament de Mont-roig del Camp li reclamaven informació sobre "les mesures previstes per al tractament de residus com els metalls pesants i l'àcid sulfúric" i sobre la possibilitat d'incloure el municipi al Pla d'Acció Especial per la Qualitat de l'Aire (PLASEQTA). D'altra banda, rebutjaven la gestió de l'aigua que en plena sequera "prioritza els interessos econòmics" deixant "al marge" petits agricultors i ramaders.

Amb la protesta es volia aprofitar l'arribada de turistes al municipi i la zona per "alertar-los i informar-los" de les "conseqüències de la construcció de la fàbrica química Lotte", que creuen que també posa "en risc" els càmpings de la zona.

Comenta aquest article