Informació general

Concentració

Àvies i avis: «T'adones, company, que fa ja molts anys que ens amaguen la història i ens diuen que no en tenim; que la nostra és la d'ells»

En la trobada es va llegir i es va escoltar la cançó "T'adones amic" de l'any 1974 del cantautor Raimon

Per Berta Ruiz

Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Les Àvies i Avis per la Independència es van trobar ahir, com cada dimecres, a la plaça de la Vila. En aquesta ocasió es va iniciar la concentració llegint la cançó i escoltant la cançó "T'adones amic" de l'any 1974 del cantautor Raimon. La seva lletra diu el següent: "T'adones, company, que a poc a poc ens van posant el futur a l'esquena; t'adones, amic. T'adones, company, que ens el van robant cada dia que passa; t'adones, amic. T'adones, company, que fa ja molts anys que ens amaguen la història i ens diuen que no en tenim; que la nostra és la d'ells, t'adones, amic. T'adones, company, que ara volen el futur a poc a poc, dia a dia, nit a nit; t'adones, amic. T'adones, company, no volen arguments, usen la força, t'adones, amic. T'adones, company, que hem de sortir al carrer junts, molts, com més millor, si no volem perdre-ho tot, t'adones, amic. T'adones, company, t'adones, amic". La portaveu del col·lectiu va reflexionar que, 50 anys després, a l'any 2024, aquesta lletra segueix sent vigent.

Tot seguit, es va comentar que el passat dijous 21 de març, el col·lectiu de les Àvies i Avis per la Independència va rebre un reconeixement per part de l'Ajuntament amb motiu del 75 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. En aquest acte es va fer el lliurament d'un llibre, d'unes samarretes i d'una peça de ceràmica. Els assistents van quedar que, properament, es faria un sorteig de les samarretes i de la peça de ceràmica.

La concentració va seguir amb el cant de l'Estaca i les proclames habituals com "Llengua, cultura, nació sobirana", "Som república, quedeu-vos el Borbó", "Ahir, avui, demà, escola en català" o "No volem ser una regió d'Espanya, no volem ser un país ocupat; volem la independència". L'himne dels Segadors va tancar la trobada de les Àvies i Avis. 

Comenta aquest article