Societat

Setmana Santa

La benedicció de palmes i palmons de Diumenge de Rams enceta els actes litúrgics de la Setmana Santa

Demà, Dimarts Sant, tindrà lloc el solemne trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins la parròquia de Santa Maria

Per Berta Ruiz

Imatge de la benedicció de palmes i rams, ahir, a la plaça de l'església de Sant Pere
Imatge de la benedicció de palmes i rams, ahir, a la plaça de l'església de Sant Pere | Berta Ruiz

Ahir, Diumenge de Rams, es van iniciar els actes litúrgics de la Setmana Santa a Cambrils, després de la Missa de la Mare de Déu dels Dolors aquest passat divendres a la parròquia de Santa Maria. La benedicció de palmes i rams a les parròquies cambrilenques va marcar la matinal: a dos quarts de dotze es va fer al pati de l'Ermita de la Mare de Déu del Camí i a les 12 del migdia es va fer a la plaça de l'església de Sant Pere. A la parròquia de Santa Maria de Vilafortuny es va fer la benedicció dels rams, tant dissabte a la tarda com diumenge al matí. En cadascun dels temples, moltes famílies i molta canalla va poder les seves palmes i palmons, així com les branques d'olivera per rebre la benedicció.

Un moment de la benedicció de Diumenge de Rams, ahir, a càrrec de mossèn Joan M. Banús (foto: Berta Ruiz)

Trasllat de la imatge de Jesús Natzarè, demà, Dimarts Sant

Demà, Dimarts Sant, tindrà lloc el solemne trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins la parròquia de Santa Maria. A les 20.45 hores, a la parròquia de Sant Pere, es farà una pregària feta cant amb la Capella Polifònica de Sant Pere i a les 21 hores s'iniciarà el recorregut.

Divendres Sant, 29 de març, a les 9 hores, es farà el solemne i tradicional Viacrucis processionals pels carrers del Barri Antic presidit per la imatge del Sant Crist de l'Agonia. A partir de les 12 hores, a la plaça de l'església de Santa Maria, exposició dels vuit tabernacles que participaran a la processó. A les 17 hores, celebració de la Passió del Senyor i, a les 18 hores, desfilada i guàrdia d'honor dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang. A les 21 hores, inicia de la processó del Sant Enterrament.

Comenta aquest article