Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició Artistes amb tractor, un homenatge a l'entorn agrícola i a la gent del camp

L'exposició, de l'artista borgenca Sara Boldú, es troba al Molí de les Tres Eres i es mostrarà fins el proper 5 de maig

Per Lluís Rovira i Barenys

Gerard martí, Camí Mendoza i sara Boldú, ahir, a la inauguració de l'exposició Astistes amb tractor
Gerard martí, Camí Mendoza i sara Boldú, ahir, a la inauguració de l'exposició Astistes amb tractor | Lluís Rovira i Barenys

El Molí de les Tres Eres va acollir, ahir al vespre, la inauguració de l'exposició "Artistes amb tractor", una creació fotogràfica i amb vídeo de la borgenca Sara Boldú i que mostra unes obres realitzades amb dron. A part d'oferir una visió molt plàstica des de l'aire del que són determinades feines agrícoles com ara la verema, el llaurar amb tractor, la recollida d'olives o bé un ramat de béns movent-se, l'exposició  també vol ser un homenatge a la terra i a la pagesia des d'un punt de vista artístic, visual i poètic.

L'autora de l'exposició, Sara Boldú, va explicar el sentit de l'exposició que estarà exposada al Molí de les Tres Eres fins el proper 5 de maig. Boldú va dir que té el món de la pagesia sempre present per les seves arrels familiars pageses, a les Borges Blanques, i va aprofitar l'ocasió per enaltir el món rural, "són els que cuiden el paisatge i el territori" i buscar el seu vesant artístic. A banda, l'autora va dir que amb l'exposició també volia aportar el seu granet de sorra a la problemàtica actual que viu l'agricultura.

Aquest projecte va començar l'any 2018, buscant primer que tot les imatges de les Garrigues i poc a poc s'ha anat extenent a altres parts del territori català i de la resta de l'estat. A l'exposició que es mostra al Molí de les Tres Eres, Boldú ha seleccionat fotografies d'entorns propers, tant de les Garrigues com del Priorat i, a més, conté una foto cambrilenca, concretament de la collita de calçots a l'explotació agrícola de l'empresa Verdcamp, ara fa quinze dies. L'exposició es complementa amb un vídeo de 17 minuts de durada en el que es mostren imatges aèries de l'entorn agrícola i en el que s'intercalen les opinions dels pagesos protagonistes del muntatge audiovisual.

La regidora de Turisme, Camí Mendoza, va ser l'encarregada institucional de donar el tret de sortida a l'exposició. Arran de la visualització d'una part del vídeo, Camí Mendoza va dir que les imatges l'havíen remogut molt, "a casa èrem pagesos i m'ha vingut al capel record de fer anar l'aixada entre els bancals plens de bajoqueres, ....m'ha portat al cap moltes imatges d'infantesa i molts records".

Comenta aquest article