Societat

Reconeixement

Sis entitats cambrilenques són reconegudes en la celebració local del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

El Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, el Banc del Temps, el Col·lectiu Ucraïneses Cambrils, Avis i Àvies per la Independència, ACTE, el Casal Popular El Polvorí i Marco Marínez van recollir el guardó en l'acte d'ahir al Centre Cultural

Per Andreu Dalmau

Representants del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, una de les entitats reconegudes, recollint el premi
Representants del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, una de les entitats reconegudes, recollint el premi | Andreu Dalmau

Sis entitats cambrilenques van ser reconegudes ahir en la celebració del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, precisament, per la seva tasca fomentant la igualtat, la llibertat i la germanor entre persones. En un acte celebrat al Centre Cultural i presentat pel director de Ràdio Cambrils, Adrià Muñoz, l'Ajuntament va premiar per aquests motius el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l'entitat Banc del Temps, el Col·lectiu d'Ucraïneses de Cambrils, els Avis i Àvies per la Independència, el club de cinema ACTE, el Casal Popular El Polvorí i Marco Martínez.

L'escola Cardenal Vidal i Barraquer ha estat reconeguda pel seu projecte “Mira i ajuda a entendre el món” en el qual han participat tots els seus alumnes. D'aquest projecte va néixer un manifest dels estudiants demanant la pau la resolució de tots els conflictes mitjançant la diplomàcia. “Vam triar el nom del col·legi precisament perquè el Cardenal representava aquests valors”, van explicar els representants de l'escola en recollir aquest premi.

El cicle de xerrades del Banc del Temps també va ser reconegut per la seva aportació a desenvolupar el pensament crític. Aquesta entitat ha portat diversos personatges de rellevància per parlar sobre temes d'importància per la societat. La representat del Banc del Temps que va recollir el premi va traslladar l'agraïment “a totes les persones que hi ha darrere del cicle”.

Representant del Banc del Temps recollint el diploma (Foto: Andreu Dalmau)

 

La següent entitat reconeguda ha estat el Col·lectiu Ucraïneses Cambrils per la seva tasca d'acollida, d'oferir ajudes i donar suport material i emocional als refugiats de la guerra en aquest país. La representant d'aquesta entitat va agrair l'acollida dels cambrilencs i les cambrilenques a l'hora de recollir el premi.

La representant del Col·lectiu d'Ucraïneses de Cambrils va mostrar-se molt agraïda pel reconeixement (Foto: Andreu Dalmau)

 

També es va reconèixer la incansable lluita per la llibertat política i dels pobles duta a terme per Avis i Àvies per la Independència, que el passat mes de febrer van celebrar el seu sisè any de protestes setmanals.

Representants d'Avis i Àvies per la Independència recollint el premi (Foto: Andreu Dalmau)

 

El cineclub ACTE també va ser reconegut per la organitzaió del Cicle de Cinema Solidari, el Cicle de Cinema LGTBI i el Cicle de Cinema Africà (AFICAC), tres certàmens cinematogràfics “de cada cop més prestigi” i amb una mirada crítica i de defensa de la pau i de la no discriminació. “El cinema serveix per acostar cultures i també per acostar la mateixa gent de Cambrils, per crear una xarxa”, va reflexionar la representant de l'entitat que va recollir el diploma.

Gemma Balanyà va entregar el reconeixement a ACTE (Foto: Andreu Dalmau)

 

Per últim, també es va premiar el Casal Popular El Polvorí pels seus projectes socials, especialment per la recentment inaugurada Escola Popular, i també el membre d'aquesta entitat, Marco Martínez, per la seva tasca humanitària a bord de vaixells dedicats a rescatar migrants al Mediterrani i per explicar les seves vivències a les escoles cambrilenques. “La millor lluita és l'acció d'estimar”, va reflexionar Martínez, “no podem deixar que totes aquestes persones morin al Mediterrani”.

Marco Martínez va recollir el seu diploma i el del Casal Popular El Polvorí (Foto: Andreu Dalmau)

Després de l'entrega dels reconeixements es va celebrar una conferència a càrrec de Desirée Bela-Lobedde titulada “Jo no soc racista, però...”.

Comenta aquest article