Cultura

Música

Els cambrilencs Luca Rusconi i Nil Arcas participen demà al concurs internacional de bandes Filcorno d'Oro

Els dos saxofonistes formats a l'EMMC formaran part de la Banda Simfònica de Reus

Per Redacció

Rusconi i Arcas, al centre, durant el concert de Joves Intèrprets de l'EMMC l'any passat
Rusconi i Arcas, al centre, durant el concert de Joves Intèrprets de l'EMMC l'any passat | Andreu Dalmau

Els saxofonistes cambrilencs Luca Rusconi i Nil Arcas participaran en el 24è Concurs Internacional de Bandes Filcorno d'Oro formant part de la Banda Simfònica de Reus (BSR). Rusconi és actualment alumne de l'Escola Municipal de Música de Cambrils i Nil Arcas n'és exalumne. Tots dos s'han format amb el professor Dídac Arcas.

Els dos cambrilencs viatjaran a Itàlia juntament amb la BSR per participar en aquest certamen en la categoria superior. El concurs va començar ahir i demà, 24 de març, a les 19.10 hores, serà el torn de la formació del Baix Camp, que prendrà part de la Superior Category, la segona de més nivell. Els concursants d'aquesta categoria tocaran un programa format per una peça d'escalfament, una peça d'elecció pròpia –la BSR ha escollit Praise Jerusalem de Alfred Reed– i la peça obligatòria: The Stone Guardians, de Thomas Doss. En total, un programa d'un màxim de 45 minuts on hauran de demostrar el seu talent.

La competició està oberta a tot tipus de bandes, independentment del seu nombre de músics, i que estigui composada per amateurs i un màxim del 10% de professionals. Nou bandes de tot el món participen a la Categoria Superior.

Comenta aquest article