Informació general

Concentració

Àvies i Avis per la Independència: «La nostra missió és parlar el català sempre, amb tothom i a tot arreu»

D'altra banda, també es va informar que el proper 27 de març, a les 19 hores, el president Quim Torra oferirà una xerrada sobre la llengua catalana sota el títol "Si la llengua falla, fallarà tot"

Per Berta Ruiz

Concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Les Àvies i Avis per la Independència es van trobar, com cada dimecres, ahir al matí a la plaça de la Vila. A l'inici de la concentració, es va fer un repàs de les darreres activitats realitzades i es van anunciar les properes. Per un costat, es va explicar que el passat divendres, alguns membres del col·lectiu cambrilenc es van desplaçar fins a Mont-roig per donar suport a les concentracions del grup del municipi veí.

Per altra banda, també es va explicar que aquest passat dimarts es va assistir a un acte organitzat pel col·lectiu Correllengua, a Riudoms. Una de les assistents, la Dolli Roca, va explicar com havia anat tot plegat: "es va parlar sobre la situació actual del català que, com tots sabem, va enrere. A les escoles, tots els xiquets i xiquetes aprenen el català però, desafortunadament, a les botigues, al carrer, als patis, a tot arreu... es parla castellà, majoritàriament. La nostra tasca és conscienciar-nos d'aquest fet. I, quin és el principal motiu pel qual el català va enrere? Doncs perquè els catalans no parlen el català i de seguida es canvia al castellà. Per què? Moltes vegades es fa per inèrcia i això ho hem de combatre. Si la llengua no es parla, es mor. Hem de prendre la determinació de parlar en català; sempre, amb tothom i a tot arreu. Si no ens entenen ja ens ho diran. És la nostra missió". Sobre properes activitats del col·lectiu Correllengua, es va explicar que ja s'aniran comunicant les properes activitats a fer en cada municipi per tal de promoure i fomentar l'ús de la llengua catalana.

Xerrada a càrrec del president Quim Torra, el proper 27 de març

D'altra banda, també es va informar que el proper 27 de març, a les 19 hores, el president Quim Torra oferirà una xerrada sobre la llengua catalana sota el títol "Si la llengua falla, fallarà tot", al Casal Municipal de la Gent Gran. L'acte està organitzat per l'ANC de Cambrils, el Consell de la República de Cambrils i les Àvies i Avis per la Independència.

Durant la concentració d'ahir, les Àvies i Avis van van cantar l'Estaca i van cridar les seves consignes habituals. Per tancar la trobada, com és costum, es va cantar l'himne dels Segadors

Comenta aquest article