Cultura

Premis

El trio de pianistes de l'Escola de Música Aina Cester, Maria Arcas i Martina Sentís obtenen el Primer Premi en el I Certàmen EPTA

La pianista cambrilenca Astrid González també va participar en el concurs i va obtenir el Primer Premi en la categoria Juvenil 2

Per Redacció

Cester, Arcas i Sentís va presentar un programa de piano a 6 mans amb obres de Rachmaninov i Schmitz
Cester, Arcas i Sentís va presentar un programa de piano a 6 mans amb obres de Rachmaninov i Schmitz | Cedida

El passat dissabte 16 de març es va celebrar a la Yamaha Music Schoolde Barcelona el I Certàmen de Piano EPTA Barcelona. El trio de pianistes formant per les estudiants de l'Escola Municipal de Música de Cambrils Aina Cester, Maria Arcas i Martina Sentís van obtenir el Primer Premi en la categoria Juvenil 1 (fins a 14 anys) de Conjunt de Pianos. A més, el jurat les va valorar amb la màxima qualificació possible: 100 punts de 100 possibles.

El Trio format per Cester, Arcas i Sentís va presentar un programa de piano a 6 mans amb obres de Rachmaninov i Schmitz i van rebre el següent comentari per part del jurat: “¡Enhorabona a les tres! Heu aconseguit una interpretació extraordinària amb un resultat artístic molt alt, interpretant tot de memòria amb una seguretat i qualitat artística molt ressenyable. Felicitats”. Les tres alumnes de l'EMMC van participar en el Concert de Clausura juntament amb la resta de premiats.

D'altra banda, la pianista cambrilenca i exalumna de l'EMMC, Astrid González Moracen, també va participar en el mateix concurs i es va endur el Primer Premi en la categoria Juvenil 2 (fins a 18 anys) amb una puntuació de 98 punts sobre 100. González, a qui es podrà escoltar en directe en un concert a la Cripta de l'Ermita el pròxim 7 d'abril, va interpretar en aquest concurs obres de Bach i Ravel.

Ástrid González durant el concurs (Foto: Cedida)

 

EPTA és una associació sense ànim de lucre vinculada al món del piano amb seu a Espanya i pertanyent a la xarxa d'associacions nacionals de l'European Piano Teachers Association amb seu a Londres i presència a més de quaranta països. La principal activitat d’aquesta associació se centra en la difusió de la pedagogia pianística, mitjançant l'organització de cursos, tallers, fòrums, certàmens, concursos, congressos, concerts i festivals que posin en valor la tasca docent i ajudin a la formació i el desenvolupament no només dels professionals i alumnes, sinó també de tots els pianistes i aficionats que sentin la necessitat d'un espai de formació i diàleg on enriquir la seva carrera compartint coneixement i ajudant altres professionals a desenvolupar-se.

Comenta aquest article