Societat

Necrològica

Mor la pianista haitiana Liliane Questel, molt vinculada a Cambrils

La solista i professora va tocar en diverses edicions del Festival Internacional de Música de Cambrils a més de participar en diversos cursos a l'Escola de Música

Per Redacció

Liliane Questel actuant a la Cripta en l'edició de 2010 del Festival Internacional de Música de Cambrils
Liliane Questel actuant a la Cripta en l'edició de 2010 del Festival Internacional de Música de Cambrils | Josep Maria Ferrando

El passat dilluns 18 de març va morir la pianista haitiana Liliane Questel, una artista que, tot i residir a Nova York, ha estat molt vinculada a Cambrils al llarg de tota la seva trajectòria. Questel comptava amb una dilatada carrera professional com a solista i concertista que l'ha portat a actuar per països de tot el món, però tenia una relació especial amb el nostre municipi.

La pianista haitiana va tocar en diverses edicions del Festival Internacional de Música de Cambrils, entre elles, les quatre primeres, tant com a solista de l'orquestra de cambra del festival com en recitals de piano. La darrera vegada que va actuar al cicle ho va fer a la Cripta ja remodelada, l'any 2010. També va dur a terme, en aquest mateix espai, una actuació benèfica per la Marató de TV3 de l'any 2008 que va recaptar més de 300 euros.

A més de les actuacions, Questel també va aportar la seva experiència en diverses classes a l'Escola Municipal de Música de Cambrils, on va col·laborar amb els professors i alumnes de piano, a més de celebrar diversos recitals. Tot i que ara feia uns anys que no actuava en públic, els estius seguia venint a Cambrils de manera totalment altruista per donar classes i realitzar cursos amb els estudiants de l'EMMC.

Liliane Questel, acompanyada de professors de l'EMMC, en una visita a l'Ajuntament de Cambrils (Foto: Cedida)

 

Liliane Questel era titulada al Conservatori Royal de Brusel·les i doctora per l'Institut Peabody de Baltimore, sota la direcció del cèlebre pianista i professor Leon Fleisher. La seva carrera internacional la va portar per França, Itàlia, Espanya, Àustria, Canadà i Estats Units. Guardonada en el concurs internacional William Kapell a Maryland (EUA), Liliane Questel va participar en festivals tant a Europa com als Estats Units i va tocar amb les orquestres simfòniques de Bèlgica, Anvers, Màlaga, Missisipí, Bremerton, Michigan, Baltimore o la Filharmónica de Cuba, entre d'altres.

Comenta aquest article