Esports

Escacs

«Cambrils tornarà a moure peça», del 23 al 28 de març, amb el campionat de Catalunya d'Escacs per edats

El mestre internacional José Sequera oferirà una exhibició de simultànies aquest proper diumenge 24 de març a partir de les 12 hores, al Port

Per Berta Ruiz

Imatge de la roda de premsa de presentació del campionat de Catalunya d'escacs
Imatge de la roda de premsa de presentació del campionat de Catalunya d'escacs | Berta Ruiz

Cambrils serà la seu, per segon any consecutiu, del campionat de Catalunya d'Escacs per edats (des de la categoria sub8 fins a la categoria sub20) que tindrà lloc del 23 al 28 de març. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcalde Alfredo Clúa, la regidora de Turisme, Camí Mendoza; el president de la Federació Catalana d'Escacs, Pepo Viñas; el president i el secretari de la Unió d'Escacs Cambrils, David Cabrero i Jordi Piqué i el director general de l’Hotel Sol Port Cambrils, Gustavo Cabedo.

Tant l'alcalde com la regidora es van felicitar que, un any més, Cambrils aculli el campionat d'escacs i van agrair la implicació dels diferents agents, des de la Federació Catalana d'Escacs, la Unió d'Escacs Cambrils i el suport dels establiments hotelers. Clúa va remarcar que "un joc com els escacs requereix d'habilitats com la intel·ligència, la tàctica, la paciència i l'estratègia" mentre que Mendoza va apuntar que "aquest tipus d'esdeveniments serveixen per desestacionalitzar" i posicionar Cambrils com una destinació de turisme esportiu.

Més de 500 jugadors inscrits des de sub8 a sub20

Per la seva part, el president de la Federació Catalana d'Escacs, Pepo Viñas, es va mostrar molt agraït de poder estar, un any més, a Cambrils després que la primera edició fos tot un èxit. "No vam tenir cap dubte de tornar a Cambrils. Des d'aquest proper dissabte 23 de març i fins dijous 28, més de 1.300 persones –entre jugadors i acompanyants– estaran a Cambrils i gaudiran d'aquesta vila tant bonica i acollirà" va dir. La competició es durà a terme en diferents espais: els hotels Sol Port Cambrils, Port Eugeni i l'Ateneu Juvenil i es farà amb el sistema suís, en el què tots els escaquistes juguen entre tots. Hi haurà canalla des dels 5 anys (sub8) fins els 20 anys (sub20). Els infants de sub8 jugaran del 23 al 25 de març, mentre que els i les participants de la resta de categories competiran del 23 al 28 de març. Viñas va destacar que, "els escacs són molt adequats per als nens i així queda plasmat en l'àmbit acadèmic. Els nens que juguen als escacs afronten un problema davant del joc, han de pensar una estratègia, han de decidir i han d'arrossegar aquesta decisió durant tota la partida. Això són uns valors que els serveixen també a la vida". 

El secretari de la Unió d'Escacs Cambrils, Jordi Piqué, va afirmar que, "Cambrils torna a moure peça acollint el campionat de Catalunya per segon any consecutiu i esperen que hi hagi un tercer, un quart... Actualment ja hi ha 519 jugadors inscrits corresponents a 93 clubs de Catalunya. Per part de la Unió d'Escacs hi participarem amb 7 o 8 jugadors". A més de la competició, la Federació també ha organitzat activitats paral·leles per acostar els escacs a tothom, com l’exhibició de partides simultànies a càrrec del Mestre Internacional José Sequera, que es portarà a terme el diumenge 24 de març a partir de les 12 hores al Port. També hi haurà un campionat de Puzles i un Campionat de Partides Ràpides.

Comenta aquest article