Societat

Gastronomia

Una vintena de persones gaudeixen de la gastronomia del Miramar gràcies a l'activitat Cuines Obertes

Els cuiners del local a primera línia de mar van oferir un 'showcooking' on van mostrar el seu coulant de carxofa amb crema de galera

Per Andreu Dalmau

Moment del flambejat durant la preparació de la salsa de galeres
Moment del flambejat durant la preparació de la salsa de galeres | Andreu Dalmau

El restaurant Miramar va obrir les seves portes ahir a la tarda i va mostrar el seus secrets a una vintena de persones en un showcooking emmarcat en les Jornades de la Carxofa. La recepta triada en aquesta edició de l'activitat Cuines Obertes va ser un coulant de carxofa amb crema de galera i els assistents van poder gaudir de les explicacions dels cuiners, David Septiem i Socorro Montoro, i del propietari del local, Joan Gómez.

La recepta escollida va cridar l'atenció dels presents, que s'aixecaven de la cadira per observar amb més detall els passos dels cuiners. “La idea era presentar un plat senzill, de només tres passos, que es pugui reproduir a casa amb facilitat”, van explicar els xefs. D'aquesta manera, es va poder veure com els cuiners confitaven la carxofa, preparaven la salsa i després emplatàven amb cura davant els ulls impressionats dels assistents.

David Septiem en el moment de l'emplatat (Foto: Andreu Dalmau)

 

Un cop el plat va estar acabat, els cuiners van respondre a preguntes relacionades amb l'origen dels productes o els passos de la recepta. Després, l'equip de sala va oferir plats a tothom per permetre tastar la obra dels cuiners. Els gestos d'admiració i felicitació es van repetir per les cares dels comensals que no van deixar ni una gota de salsa al plat.

La setmana vinent hi ha programat un altra edició de Cuines obertes al restaurant Cal Tendre. El xef Damià Capafons mostrarà els secrets de la seva recepta de carxofes guisades amb cloïssa a partir de les 17.30 hores. L'activitat és gratuïta amb aforament limitat i cal inscripció prèvia.

Comenta aquest article