Informació general

S'inicien les obres de neteja i recuperació del refugi de la Guerra Civil del carrer de les Creus

Per Berta Ruiz

Aspecte dels treballs al refugi del carrer de les Creus des de la plaça de l'Església, ahir al matí

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de neteja i recuperació del refugi de la Guerra Civil situat al carrer de les Creus, i que té la seva entrada principal a la plaça de l'església de Santa Maria. Aquests dies, l'empresa Codex –encarregada d'aquesta tasca– està duent a terme els treballs de neteja, preparació i recuperació d'aquest espai, per tal de poder definir les condicions en què es troba actualment i d'altres qüestions tècniques sobre el seu estat al llarg de tot el seu recorregut: la seva alçada, metres d'amplada, zona d'escales, etc.

En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, el coordinador de la Llei de Barris –el regidor Oliver Klein–, explicava que després que es realitzi aquesta primera neteja i prospecció del refugi, es plantejarà el projecte, que s'està elaborant des dels serveis tècnics de l'Ajuntament de Cambrils, per tal de promoure'n la seva museïtzació i fer-lo visitable al públic.

Arranjament de carrers i recuperació d'altres espais

D'altra banda, aquesta mateixa setmana, segons Klein, s'ha rebut la visita de l'empresa contractada per la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya per tal de fer el seguiment de tots els processos i projectes engegats dins de la Llei de Barris al Barri Antic de Cambrils. Segons va afirmar Klein,  "hem tingut un intercanvi molt positiu. S'estan complint les expectatives i els terminis previstos". A nivell d'obres, el proper projecte que s'engegarà serà una nova fase d'obres de remodelació dels carrers del Barri Antic que estableix la Llei de Barris. En aquesta ocasió s'arranjaran
els carrers que hi ha entre el carrer Major, el passeig d'Albert i el carrer del Cardenal Vidal i Barraquer i més endavant, es realitzaran les obres als carrers de Sant Plàcid, de Foix i de Sant Josep.

Una altra de les qüestions sobre les quals s'està treballant en aquests moments és la recuperació d'altres espais del barri com el forn del Tallero, la torre del Llimó i la muralla. Sobre aquest tema, Oliver Klein va explicar que actualment s'està discutint la definició, el disseny i els usos per a aquests espais, i properament es donaran a conèixer cadascun d'aquests projectes.

Altres activitats de la Llei de Barris

El coordinador de la Llei de Barris també va avançar a Revista Cambrils Diari Digital d'altres qüestions i activitats relacionades amb la Llei de Barris. Properament, el dia 24 d'octubre, està previst fer la presentació dels resultats del sociograma elaborat pel Gabinet Ceres –que ha consistit en realitzar un estudi sobre les relacions socials al barri i conèixer el seu funcionament, a través d'entrevistes a entitats i veïns de la zona–.
 
També durant els propers mesos i fins a finals d'any, es posarà en marxa un pla de comunicació i difusió porta per porta, per tal d'explicar als veïns del barri què representa la Llei de Barris, els terminis, els projectes i totes les millores que es duran a terme.

Oliver Klein també va comentar que el proper 21 de novembre està prevista una reunió amb el Comitè d'Avaluació i Seguiment de la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya, en què explicaran com estan totes les obres i com avancen tots els projectes, per tal de fer-ne la seva supervisió.

Comenta aquest article