Informació general

Reconeixement

Hortènsia Grau rep el reconeixement de l'Ajuntament de Tarragona dins de la col·lecció de punts de llibre «Dones Tarragonines»

Aquests punts de llibre els edita la conselleria d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona amb l'assessorament del Consell Municipal de Dones i la seva finalitat és reconèixer la trajectòria i els valors socials de les dones tarragonines

Per Redacció

Foto de l'acte de lliurament dels punts de llibre
Foto de l'acte de lliurament dels punts de llibre | Cedida (Ajuntament de Tarragona)

La cambrilenca Hortènsia Grau va ser reconeguda, el passat dimecres, per l'Ajuntament de Tarragona. El consistori tarragoní va lliurar els punts de llibre número 46, 47 i 48 de la col·lecció 'Dones Tarragonines'. Juntament amb Hortènsia Grau també van rebre aquesta distinció Maria Dolors Roigé i M'bamoussa Dembele. Aquests punts de llibre els edita la conselleria d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona amb l'assessorament del Consell Municipal de Dones i la seva finalitat és reconèixer la trajectòria i els valors socials de les dones tarragonines. L'acte, que va tenir lloc al Centre Cultural de l'Antic Ajuntament, va comptar amb la presència de la consellera d'Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+, Cecilia Mangini. 

L'entrega dels punts de llibre va començar amb Maria Dolors Roigé, que va ser glossada per Maria Concepció Torres. A continuació,es va lliurar el punt del llibre 47 a Hortènsia Grau. Alba Benedicto va ser l'encarregada de glossar la  trajectòria d'aquesta mestra d'educació especial, pedagoga i antropòloga. Els primers anys professionals de Grau estan lligats a la docència, a l'escola d'Alcanar i a l'institut Vidal i Barraquer, del qual va ser sotsdirectora, cap d'estudis i impulsora dels estudis d'Animació Sociocultural dins de la formació professional, pioners a l'Estat. Va formar part del govern de la Generalitat de Catalunya del 2007 al 2010, sent la primera directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior i Relacions Institucionals i Participació que va impulsar polítiques de recuperació de la memòria històrica. Des de 2010 a 2017 va ser diputada al Parlament de Catalunya, sent la primera dona cambrilenca en ser-ho. Des del 2018 treballa al Departament d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils. 

Com cada any, els tarragonins i tarragonines van proposar les dones que volien que fossin reconegudes amb aquesta col·lecció de punts de llibre. Totes les propostes van ser recollides, en els últims mesos, pel comitè d'experts i expertes format pel Consell Municipal de Dones de Tarragona, sindicats i grups polítics. El lliurament dels punts de llibre 'Dones Tarragonines' va ser un dels actes institucionals més destacats de la programació amb motiu del Dia Internacional de les Donesque organitza la conselleria d'Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+ de l'Ajuntament de Tarragona. 

Comenta aquest article