Societat

Teatre

Alumnes de segon d'ESO de l'institut escola Joan Ardèvol ultimen els detalls del seu projecte de teatre musical «Fortalesa al cel»

Les representacions tindrà lloc el proper 29 d'abril. Es faran dues funcions pel matí, per a alumnes i personal del centre; i una altra funció nocturna, a les 21 hores, per a familiars i autoritats

Per Redacció

Imatge d'un dels assajos de l'obra teatral a les instal·lacions del centre
Imatge d'un dels assajos de l'obra teatral a les instal·lacions del centre | Cedida

Els alumnes de segon d'ESO de l'institut escola Joan Ardèvol estan immersos en el projecte de teatre musical anomenat "Fortalesa al cel". L'obra, d'uns 30 minuts de durada, és una adaptació del llibre “The legacy of Luna” de Julia Butterfly Hill. La representació aborda la història d’una dona i d'una seqüoia i la seva lluita per salvar un bosc. El 10 de desembre de 1997, Julia Hill va enfilar-se a la copa d’una seqüoia pel que ella pensava que seria una "asseguda" de dues o tres setmanes. La seva intenció era aturar la progressiva desforestació que duia a terme l’empresa Pacific Lumber al poble californià de Stafford. Julia va posar nom a la sequoia: la va cridar Luna, i va romandre a la copa dos anys suportant tota mena d’assetjaments i calamitats.

Es tracta d’un espectacle de teatre musical, parlat en català i amb les lletres de les cançons en anglès, ja que es tracten dels poemes que la mateixa Julia “Butterfly” Hill va escriure durant els 738 dies que va resistir dalt de l’arbre. L'obra teatral compta amb música original composta per Maria Cristina Pascual, decorats dissenyats per Anna Roca (i creats pel mateix alumnat) i guió escrit per Basili Ramírez.

Les representacions tindrà lloc el proper 29 d'abril. Es faran dues funcions pel matí, per a alumnes i personal del centre; i una altra funció nocturna, a les 21 hores, per a familiars i autoritats.

Diferents imatges dels assajos de l'obra teatral (fotos: cedides)

 

Comenta aquest article