Cultura

El Festival de Curtmetratges de Cambrils i el de Reus es fusionen en un de sol, el FEC Cambrils-Reus

Per Redacció



Paco León i Anna Rodríguez –productor i directora respectivament del curtmetratge guanyador de l'última edició del FEC Cambrils– en el moment de recollir el guardó
Després de 7 anys de col·laboracions i intercanvis, el Festival de Curtmetratges de Cambrils (FEC Cambrils) i el Festival Europeu de Curtmetratges de Reus (FEC Reus) s'uneixen per convertir-se en un únic Festival Europeu de Curtmetratges: FEC Cambrils-Reus, amb concurs de films nacionals, europeus i microfilms.

El nou FEC és un festival dedicat a curtmetratges europeus i videocreació contemporània. El projecte FEC dóna cabuda, no només a cineastes, sinó també a artistes visuals o plàstics que utilitzen el cinema com a llenguatge expressiu. Un jurat europeu i procedent del món del cinema o les arts fan del FEC un festival amb un criteri personal i únic en el panorama de festivals de cinema.

El projecte FEC, però, continua amb l'esperit dels dos antics festivals i es converteix en un sòlid espai on convergeixen produccions de qualsevol punt d'Europa, i un festival on no només es poden veure els millors curtmetratges, sinó que també es converteix en un lloc de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema, ja que la majoria de directors assisteixen al FEC a presentar les produccions que tenen a concurs.

El Festival, que enguany arriba a la seva desena edició, se celebrarà del 5 al 16 de març de 2008 entre Cambrils i Reus, a Cambrils es projectaran els curtmetratges espanyols i a Reus els curtmetratges europeus. La resta d'activitats paral·leles es dividiran entre les dues localitats. Trobareu més informació a la pàgina web del nou FEC Cambrils-Reus <www.fecfestival.com>.

Comenta aquest article