Societat

Gastronomia

Els restaurants cambrilencs mantenen les seves distincions de la Guia Repsol

Can Bosch és el més distingit amb dos Sols, la xef cambrilenca Montse Abellà recull el primer Sol amb el seu nou restaurant a Madrid i el Hiu de Sergi Palacín és recomanat per primera vegada

Per Redacció

El restaurant Hiu del xef Sergi Palacín ha estat recomanat per la Guia Repsol per primera vegada
El restaurant Hiu del xef Sergi Palacín ha estat recomanat per la Guia Repsol per primera vegada | Cedida

Els restaurants de Cambrils mantenen les seves distincions de la Guia Repsol aquest 2024 i la xef cambrilenca Montse Abellà aconsegueix un Sol amb el seu nou restaurant, VelascoAbellà, a Madrid. La guia gastronòmica va fer públics els restaurants inclosos en la llista el passat dilluns i els sis locals cambrilencs mantenen la seva distinció.

El més alt reconeixement és, un any més, pel restaurant Can Bosch, que a la seva estrella Michelin suma el seus dos Sols Repsol. Amb un Sol trobem els restaurants Rincón de Diego –també amb estrella Michelin– i Miramar i, amb un Solete, trobem els restaurants La Selva Street Food i Germans Miquel's, a més el Xiringuito Del Mar. La guia també recomana tres restaurants més de Cambrils: per primera vegada el Hiu, de Sergi Palacín, el Macarrilla i el Bresca Restaurant.

Pel que fa a la xef pastissera Montse Abellà, aquest Sol arriba després que obrís el seu nou restaurant –VelascoAbellà– el passat 12 de juny juntament amb el seu marit Óscar Velasco. A més, el restaurant de la xef cambrilenca va ser l'escollit per crear el menú de la celebració del 18 aniversari de la princesa Elionor, el passat 3 de novembre. El local d'Abellà i Velasco aspira ara a aconseguir la seva primera estrella Michelin: “fem la cuina que sabem fer i l'espai és molt bonic. No ens preocupa si la guanyem o no, venim de tenir experiència, però creiem que l'espai pot jugar a favor”.

Montse Abellà i Óscar Velasco al seu restaurant, Velasco Abellà (Foto: Guia Repsol)

 

Els guardons es van lliurar a la gala de la Guia Repsol que va celebrar ahir a l’Auditori Palau de Congressos El Batel de Cartagena, que un any més va reunir el millor del panorama gastronòmic estatal i va premiar el talent,la creativitat i la qualitat al sector de la restauració.

El famós certamen va vestir les seves millor gales per acollir aquesta celebració gastronòmica, conduïda per l’actriu i presentadora catalana Sílvia Abril, que va repetir com a mestra de cerimònies, on no van faltar els astres i reputats xefs a nivell estatal, així com el president de Repsol, Antonio Brufau.

Aquesta guia va néixer l’any 1979 amb el nom de “Guia del Viajero”  que a l’any 1999 va passar a ésser la Guia Campsa i es va anar consolidant a nivell del territori espanyol com a guia de referència gastronòmica gourmet. L’any 2009 passa a ser la definitiva Guia Repsol que enguany celebra el seu 45è aniversari.

L'Ajuntament mostra el seu orgull i felicita els empresaris cambrilencs que han aconseguit i consolidat aquests prestigiosos guardons i que un cop més posicionen el municipi al capdavant del panorama gastronòmic del territori.

Comenta aquest article