El ciclista cambrilenc Edgar Curto es proclama subcampió de la Copa de Catalunya

El ciclista cambrilenc, amb els mallots i trofeus aconseguits aquesta temporada

El passat dissabte, 22 de setembre, es va disputar, a Cunit, l’última prova de la Copa de Catalunya infantil de ciclisme. Per al jove pilot cambrilenc Edgar Curto, aquesta no va ser una bona carrera, ja que va arribar en tercera posició, i aquest últim resultat va impedir que quedés campió.

Així doncs, l’Edgar s’ha hagut de conformar amb ser subcampió, a tan sols 1 punt de diferència del campió. Si en aquesta prova hagués quedat segon, hagués sigut el campió, ja que aquesta cursa la iniciava com a líder, a 3 punts de diferència del corredor que el precedia, però va ser aquest corredor qui va arribar en primer lloc, amb la qual cosa sumava 5 punts de diferència amb l’Edgar, menys els 3 que li portava, i així van quedar a tan sols dos punts de diferència.

Després d’aquest resultat final, i tal com mana el reglament, els resten els resultats de les tres pitjors carreres en el cas de l’Edgar que n’ha disputat 15 i quatre en el cas de l’altre corredor que n’ha disputat 17, i després se’ls sumen 2 punts per cada carrera restada. Així doncs, el resultat final ha estat de tan sols 1 punt de diferència (170 i 171).

Els pares de l’Edgar consideren que el resultat final és una mica injust, ja que l’Edgar de 15 curses disputades ha aconseguit 9 primers llocs i els pitjors resultats han sigut 2 tercers llocs, mentre que en el cas de l’altre corredor, de 17 curses ha fet 6 primers llocs i els pitjors han estat 2 quarts llocs i 1 setè lloc. Segons els pares “ens ha perjudicat no poder córrer les dues primeres curses, ja que quan l’Edgar va començar, l’altre corredor ja portava un avantatge de 30 punts. Tot i així, l’Edgar va demostrar ser un autèntic campió, ja que a pesar d’aquest desavantatge va aconseguir atrapar-lo en punts i superar-lo”.

Una temporada plena d’èxits

Aquesta ha estat una temporada plena d’èxits per al ciclista cambrilenc, que a més de ser subcampió de la Copa Catalana, ha sigut subcampió de Catalunya, campió dels Països Catalans, campió provincial i campió de la Copa Tarragona.