Informació general

La Policia Nacional deté cinc persones que formaven part d'un grup organitzat de la màfia marsellesa

Per Redacció



Aquesta és una de les armes intervingudes en l'operació "Marsella"
Agents de la Policia Nacional han culminat aquesta setmana una investigació, amb la detenció de cinc persones en diverses localitats de la demarcació de Tarragona, que formaven part d'un grup organitzat de la màfia marsellesa. A aquestes persones se'ls imputen tràfic d'estupefaents, dipòsit d'armes de guerra, tinença il·lícita d'armes, associació il·lícita, falsificació i robatori de vehicles.

La investigació l'ha dut a terme la Sección de Crimen Organizado de la Jefatura Superior de Policía de Catalunya i hi han col·laborat el Grupo Operativo Especial de Seguridad (GOES) i la Comissaria Provincial de Tarragona. Els detinguts portaven droga des del sud d'Espanya fins a Tarragona i posteriorment la portaven fins a França per a la seva distribució, feta amb vehicles de gamma alta prèviament robats.
 
El grup de detinguts estava assentat a la demarcació de Tarragona on portaven un gran "tren de vida" que els permetia llogar habitatges i vehicles, així com adquirir peces de vestir de les primeres marques i freqüentar locals d'oci i restaurants de moda.

Registres a Cambrils, Miami Platja, l'Hospitalet de l'Infant i Sitges

En aquesta operació, el passat dia 12 de setembre a l'àrea de peatge de l'Hospitalet de l'Infant, el GOES va interceptar un vehicle BMW X5 i van detenir el seu conductor, L.D.P., un dels principals membres d'aquest grup, que va intentar fugir en adonar-se'n del dispositiu policial. A l'interior del vehicle portava 20 fardells i 22 paquets que contenien haixix amb un pes de 664 quilos. El vehicle portava plaques de matrícula francesa i havia estat robat a Suïssa feia dos anys.

Posteriorment, es van realitzar tres registres més a la demarcació de Tarragona, entre les poblacions de  Cambrils, Miami Platja i l'Hospitalet de l'Infant. També es van realitzar registres en dos domicilis de Sitges (Barcelona). En aquests, es va localitzar una gran quantitat d'armes, drogues i d'altres objectes. En el registre efectuat a Miami Platja es van trobar armes de foc com un subfusell de 9 mil·límetres amb silenciador, un revòlver 357, dues pistoles automàtiques del calibre 9 mil·límetres, una pistola del calibre 7,65 mil·límetres i molta munició.

A banda d'això, també s'han intervingut un total de cinc vehicles: un BMW, un Peugeot 407 i 605, un Mercedes Vito –vehicle robat a França que duia plaques de matrícula espanyola falses i estava preparat per al transport de haixix– i un vehicle Renault Space. També es van trobar nombroses plaques de matrícula, comptadors de bitllets, una balança, forns i motlles per manipular droga, 21 paquets que contenien droga amb un pes de 17 quilos, 20 fardells i 22 paquets, així com plaques i 16 pastilles d'haixix –amb un pes total de més de 680 quilos–, i diversos efectes i documentació.

Els detinguts a l'operació policial han estat: L.D.P. –de 47 anys i de nacionalitat francesa–, A.G. –de 62 anys i de nacionalitat francesa–, M.O.R. –de 43 anys i de nacionalitat francesa–, L.H.C. –de 53 anys i de nacionalitat espanyola– i  V.M.A.P. –de 48 anys i de nacionalitat francesa–. Tres dels detinguts han ingressat a la presó, després de passar a disposició judicial. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Comenta aquest article