Informació general

Els tres grups de l'oposició manifesten el seu malestar pel tracte rebut en la Mostra d'Entitats

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz

Tots els membres de l'oposició, amb els cap de llista al davant, en la roda de premsa conjunta

Els tres grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Cambrils –la Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC), Convergència i Unió (CiU) i el Partit Popular de Catalunya (PPC)– van fer lectura ahir al matí en roda de premsa d'un comunicat conjunt i signat per les tres formacions, en que es posa de manifest la seva disconformitat amb el tracte rebut per part de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i d'altres representants municipals en el transcurs de la segona Mostra d'Entitats celebrada el passat diumenge al Parc del Pescador.

A la roda de premsa d'ahir, hi van ser presents els deu regidors dels tres grups municipals: Xavier Martí, Laura Mellau, Mar Roca i Salvador Franch de la PLIC; Mercè Dalmau, Jesús Nogués i Lluïsa Rom de CiU, i Carme Cros, Francesc Garriga i Iñaki Carnero del PP.

Indignació pel tracte donat

El número u de la Plataforma Independent Cambrilenca –Xavier Martí– va fer lectura del comunicat en què s'expressen una sèrie de qüestions. En primer lloc, fa referència a l'acte de parlaments d'obertura que es va fer amb la presència de diferents representants de l'Ajuntament i de les diferents entitats i associacions participants. Sobre aquest fet, el comunicat detalla que en el moment d'aquest parlament, davant la zona de l'escenari hi havia, a més de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i del regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein–, les regidores Mar Roca de la PLIC, Lluïsa Rom de CiU i Carme Cros del PP. El comunicat elaborat per l'oposició critica que "les tres representants polítiques, pertanyents a partits amb representació a l'Ajuntament, van assabentar-se que hi havia parlaments el mateix matí de diumenge, perquè cap dels grups municipals de l'oposició havia rebut comunicació oficial abans de marxar de l'Ajuntament el passat divendres a dos quarts de dues de la tarda". A més, segons la PLIC, CiU i PP, "l'única informació referent a la Mostra d'Entitats que van rebre els tres partits de l'oposició es va posar a les bústies dels regidors el divendres a partir de les dues de la tarda, a l'última hora, i mai en forma de comunicat de l'acte sinó en forma de ventall", mentre que les associacions de Cambrils, els comerços i els participants a la Mostra disposaven d'aquest ventall set dies abans.

A banda d'això, l'oposició també posa de manifest en aquest comunicat que les tres regidores –Mar Roca, Carme Cros i Lluïsa Rom– van conversar amb l'alcalde tot just abans que ell pugés a l'escenari per iniciar els parlaments "sense convidar-les a acompanyar-lo com a representants electes de l'Ajuntament que són". Segons afirmen, "el regidor Oliver Klein, els serveis de protocol del consistori i el personal municipal que hi havia a la zona tampoc ho van fer". Finalment, el comunicat expressa que, "les tres regidores van escoltar els discursos i van comprovar que l'alcalde, un cop acabat l'acte, marxava sense dir-los res, donar explicacions o demanar disculpes".

"Que Robert Benaiges demani disculpes públicament"

Des dels tres grups municipals de l'oposició s'exigeix que l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– "demani disculpes públicament per aquest greuge al qual han estat sotmeses les regidores com a representants de l'Ajuntament i expliqui, també públicament, perquè va actuar d'aquesta manera". També demanen que digui "quina forma de funcionar tenen els serveis de protocol de l'Ajuntament de Cambrils i, si es dóna el cas, que depuri les responsabilitats pertinents per evitar que en un futur es repeteixi un fet com el del passat diumenge". Finalment, el comunicat emès conclou amb la demanda que a partir d'ara "es comuniqui a tots els regidors de l'oposició, amb temps suficient i sempre de forma oficial, quins actes organitza l'Ajuntament de Cambrils amb la presència dels representants municipals i, entre ells, els dels partits de l'oposició amb càrrecs electes que són".

Els tres portaveus de grups –Xavier Martí, Mercè Dalmau i Carme Cros– coincidien a dir que el tracte que se'ls va donar no va ser l'adequat. Per Mercè Dalmau, "la informació s'ha rebut tard i no de forma local. Com a representants electes locals representem un percentatge de la població i se'ns ha de tenir un respecte". El líder de la PLIC, Xavier Martí, es mostrava sorprès del tracte donat el passat diumenge, ja que va recordar, que en l'acte de celebració a Ivan Cervantes, "tots  vam poder participar de la festa. En uns actes, les coses funcionen bé i en d'altres ens sentim desplaçats. Si això va en funció de l'estat anímic de l'alcalde, que tingui un gabinet de protocol que es faci càrrec d'aquests detalls". Martí va remarcar que "tenim els mateixos drets que els regidors del govern i se'ns ha de tenir en compte". Per la cap de llista del PP –Carme Cros– "hi va haver un menyspreu total per part de Robert Benaiges. Hauria d'haver tingut la delicadesa i educació de convidar-nos a pujar a l'escenari. Molts oblits, que són cada dos per tres!".

Robert Benaiges: "
Tant de bo tota l'oposició que facin al llarg de tot el mandat es refereixi únicament i exclusivament a aquests temes"

L'alcalde, Robert Benaiges, mostrava la seva sorpresa pel tema denunciat per l'oposició en la roda de premsa, "m'ho diuen a mi que sóc d'aquelles persones que sempre els dóna protagonisme en tots i cadascun dels actes a què jo assisteixo. Només cal veure, com a cosa recent, la rebuda conjunta que vam fer a l'Ivan Cervantes aquest dimarts. Jo sempre dono protagonisme, sempre demano que se m'acompanyi i sempre els dono explicacions absolutament de tot. He creat la junta de portaveus per tal d'explicar-los no només el que ha de passar per ple sinó també les visites que fem i les diferents qüestions que tracta l'Ajuntament amb altres administracions i la considero com una comissió informativa més. Els dono facilitats perquè puguin intervenir als mitjans de comunicació de l'Ajuntament; a la pròpia revista municipal hi tenen un article i en altres municipis això no ho fan". En aquest cas puntual, l'alcalde manifestava que no sabia ben bé com havia anat tot plegat, "jo no em dedico a comprovar si s'ha avisat un regidor o un altre".

Benaiges, a més, considerava increïble que l'oposició hagués fet una roda de premsa per parlar només d'aquest tema: "em sembla molt bé. Tant de bo tota l'oposició que facin al llarg de tot el mandat es refereixi únicament i exclusivament a aquests temes, perquè, primera, demostraran que el govern de l'Ajuntament és eficaç en aquelles feines que fa i que importen i que són les que interessen a la gent en general. I, després, perquè demostraran una mica quines són les seves pretensions respecte al tipus d'oposició que fan", va manifestar l'alcalde.

Comenta aquest article