Informació general

Medi ambient

Alejandro Garcia, regidor d'Espai Públic i Sostenibilitat: «Es fa un seguiment de les colònies de porcs senglars detectades»

El regidor d'Espai Públic parla sobre presència d'aquests animals dins del nucli urbà, que ha anat proliferant progressivament tant a Llevant com a Ponent

Per Berta Ruiz

Porcs senglars al barranc de la Mare de Déu del Camí, a tocar del barri de l'Eixample, ara fa un parell d'anys
Porcs senglars al barranc de la Mare de Déu del Camí, a tocar del barri de l'Eixample, ara fa un parell d'anys | Lluís Rovira i Barenys

Des de fa uns anys ençà, la presència de porcs senglars dins del nucli urbà ha anat proliferant progressivament. A Cambrils se n'han detectat tant a Llevant com a Ponent. Els diferents barrancs i rieres que travessen el terme serveixen com a canal idoni perquè aquests exemplars arribin fins a la costa en busca de menjar. A l'estiu, una de les colònies que es va detectar a la zona de Ponent va malmetre algunes zones verdes del passeig marítim i es podien veure a escassos metres dels vianants que passejaven ben a prop. Recentment, el passat 21 de febrer, es va haver de lamentar la mort d'un motorista que va xocar contra un porc senglar a la carretera de Misericòrdia. Precisament, aquesta qüestió sortia al darrer plenari del passat divendres 22 de febrer arrel d'una pregunta formulada pel portaveu del PP, David Chatelain.

Control i seguiment de les colònies de porcs senglars

El regidor popular es referia a aquest greu accident i també recordava d'altres incidents i problemàtiques sorgides per la presència d'aquests animals. Chatelain va manifestar que, "molts d'aquests porcs senglars han arribat, fins i tot, a les platges. Quines mesures de control s'estan prenent?". En resposta a aquesta qüestió, el regidor d'Espai Públic i Sostenibilitat, Alejandro Garcia, ha explicat que, "qui té la competència és el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat i estem en contacte amb ells, juntament amb la Patrulla Verda de la Policia Local. L'any passat es va fer un seguiment de les colònies detectades, tant a la zona de Llevant com de Ponent i, de fet, es va eliminar la que s'havia detectat a Ponent, prop del barranc de la Mare de Déu del Camí. També se n'han detectat per la riera de Riudecanyes; estan en seguiment i s'ha fet alguna captura. També em consta que alguns pagesos es queixaven que els hi havien entrat i van demanar un permís per poder caçar-los. Des del Departament se'ls va concedir. Actualment, on estem veient que hi ha més incidències és a Llevant, prop de la riera de Riudoms i per la zona del Molí de la Torre. Estem fent el seguiment i el control de la mà de la Patrulla Verda de la Policia juntament amb el Departament d'Acció Climàtica".

Control dels coloms

Dins d'aquest mateix àmbit d'animals al nucli urbà, David Chatelain del PP també es va referir a la campanya de control de coloms ja que, segons va dir "hi ha hagut alguna disfunció en el servei i caldria prendre mesures ràpides. Ens consta que alguna persona s'ha contaminat pels excrements d'aquests ocells ja que són molt perillosos tant per a la gent gran com per a persones que tenen algun tipus d'afectació en la seva salut. Cal prendre mesures al respecte". En aquest punt, Garcia ha apuntat que, "estem fent el plec de contractació amb la nova empresa de control. Fem actuacions puntuals, però quan tinguem l'empresa podrem fer un tractament més continu i regular".

Comenta aquest article