Societat

Xerrada

L'alpinista basc Juanjo San Sebastián presentarà el seu llibre «El viaje» al Centre Cultural

La conferència organitzada pel Centre Excursionista de Cambrils tindrà lloc el dimecres 6 de març a les 19 hores

Per Redacció

En la conferència es podran escoltar les seves vivències i escalades als cims més alts del món
En la conferència es podran escoltar les seves vivències i escalades als cims més alts del món | Cedida

El dimecres 6 de març a les 19h el Centre Cultural acollirà una xerrada del famós alpinista basc Juanjo San Sebastián qui, durant molts anys, va ser càmera d'altura de l'equip de Al filo de lo imposible. En la conferència, organitzada pel Centre Excursionista de Cambrils, es podran escoltar les seves vivències i escalades als cims més alts del món i veure un vídeo on ens aproparem a aquestes experiències.

San Sebastián és autor de diversos llibres de muntanya d'excel·lent crítica. Títols com Pagasarri, Cita en la cumbre o Cuando la luna cambie que han sigut objecte de diverses edicions. A més, l'alpinista és un gran orador dins del món del muntanyisme i l'aventura que presentarà al Centre Cultural –El viaje– ésuna història de transformació personal, viscuda a través del temps i de multitud de serralades i espais naturals del món. Una història contínua d'aprenentatge i adaptació, de recerca de models on inspirar-se i de metes a perseguir.

Es pot dir que, més que una història de muntanya, és un recorregut per totes les emocions i estats d'ànim que podem sentir els éssers humans. Arreplega tota la trajectòria del seu protagonista per diferents paratges privilegiats del món, com l'Himàlaia, Karakorum, Yukón, Gòrgies del Sud... I es deté especialment en dues muntanyes d'especial significat per a ell: el Alpamayo, en els camins del Perú i el K2, segona elevació de la terra.

Comenta aquest article