Cultura

llibres

L’escriptor ebrenc Jesús M. Tibau protagonitza una nova edició del Club de Lectura Adult a la Biblioteca

L'activitat es va centrar en la novel·la de Tibau que porta per títol "El nostre pitjor enemic"

Per Josep Maria Ferrando

Rosanna Andreu i Jesús M Tibau, ahir, al Club de Lectura Adult de la Biblioteca Josep Salceda i Castells
Rosanna Andreu i Jesús M Tibau, ahir, al Club de Lectura Adult de la Biblioteca Josep Salceda i Castells | Josep M Ferrando

La Biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir, ahir al vespre, una nova trobada del Club de Lectura Adult. Aquesta vegada el protagonista va ser l’escriptor ebrenc Jesús M. Tibau amb el seu llibre El nostre pitjor enemic, guanyador l’any 2015 del XXXIII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre, convocat per l’Ajuntament de Vinebre, que va editar Cossetània.

Va ser un col·loqui enriquidor i interessant en el que Jesús M. Tibau es va mostrar molt proper i va explicar la seva experiència vital a l’hora d’escriure aquesta obra que és la primera novel·la llarga dintre de la seva dilata i extensa obra literària. La novel·la està centrada en els relats curts del que n’és tot un especialista. Com ell mateix va dir, calcula que ha escrit a l’entorn de cinc-cents contes, que s’emmarquen en la vintena llarga de reculls i monogràfics. També ha estat guanyador d’una desena de premis literaris. Dintre d’aquesta activitat literària també manté el blog Tens un racó dalt del mónamb comentaris de llibres, definicions, jocs literaris, nanocontes, lectures, emocions i reflexions més o menys improvisades.

Jesús M. Tibau va confessar que El nostre pitjor enemic va ser tot un repte personal que el va obligar a canviar esquemes al descriure en aquest llibre la penúria existencial del personatge perdedor i isolat, un llibre molt metafòric que de vegades s’acosta a la poesia en prosa, i que juga amb les paraules i les emocions. Tot un exercici narratiu que envolta al lector en un ambient tens i cada vegada més obsessiu davant d’un final que no per previsible és absolutament decebedor amb la qualitat humana dels seus personatges.

 

Comenta aquest article