Informació general

Hisenda

El plenari aprova una bateria de factures pendents de pagament per valor de 36.146 euros

Aquestes factures corresponen a diferents conceptes com el manteniment d'edificis municipals, deixalleria, serveis informàtics, treballs d'obra civil, reconeixements mèdics, sistemes d'alarma, etc

Per Berta Ruiz

Imatge del ple ordinari del passat 23 de febrer
Imatge del ple ordinari del passat 23 de febrer | Andreu Dalmau

Ahir al matí, a la sala de plens es va celebrar el ple ordinari corresponent al mes de febrer. Seguint la tònica de les darreres sessions plenàries, els reconeixements extrajudicials de crèdits, coneguts com a RECs, van centrar el primer tram de l'ordre del dia. Concretament es van aprovar un tretze REC per un valor total de 36.146,44 euros. El regidor d'Hisenda, Aleix Rom, va explicar que aquestes factures a diferents conceptes com el manteniment d'edificis municipals, deixalleria, serveis informàtics, treballs d'obra civil, reconeixements mèdics, sistemes d'alarma, etc.

Del departament d'Espai Públic i Sostenibilitat es van passar tres factures: una d'aquestes per un import de 18.272 euros –la quantitat més alta de la bateria de REC–, una altra per un import de 2.349 euros i una tercera per un valor de 1.124 euros (Medi Ambient). Des del departament de Noves Tecnologies també es van passar tres REC més amb les següents quantitats: 2.757 euros, 768 euros i 699 euros. Del Patronat de l'Escola de Música dues factures: 1.523 euros i 155 euros; del departament d'Ensenyament 3.527 euros; del departament de Prevenció de Riscos Laborals dues factures per uns imports de 967 euros i 370 euros; del Casal Municipal de la Gent Gran per un import de 399 euros i, del Patronat de Turisme per valor de 3.232 euros.

La portaveu de VOX, Isabel Segarra, va manifestar el seu vot d'abstenció "perquè es tracten d'obligacions de pagament". El PP també es va abstenir, així com l'NMC. El seu portaveu, Oliver Klein, va criticar que bona part de l'ordre del dia del plenari fossin punts de reconeixement extrajudicial de crèdits (REC). "Posem en entredit l'activitat política del govern municipal per la manca de pressupost i per la manca de propostes; en tot el ple no hi ha ni una sola proposta sinó administrar el que ja existeix, aquesta és la trista notícia. Són xifres petites, ens abstenim, perquè són fruit de l'acció del dia a dia i necessitats que sorgeixen amb el procediment oportú" va dir.

Estat d'execució del darrer trimestre de 2023 del pressupost municipal

Per altra banda, un altre dels punts econòmics del plenari va ser el de donar compte de l'estat d'execució del pressupost corresponent al quart trimestre de 2023 de l'Ajuntament i dels seus organismes autònoms. El regidor d'Hisenda, Aleix Rom, va dir que, "fem una fotografia dels balanços de l'any fiscal de 2023 a l'espera de fer la liquidació dels números consolidats". Va destacar que, aquestes últimes setmanes, s'han fet dues operacions d'endeutament d'Aparcam i Ingesòl, una de 90.000 i l'altra de 100.000 euros respectivament corresponents a "operacions habituals per cobrir necessitats transitòries de liquiditat".

En el torn de l'oposició, el portaveu del PP, David Chatelain, va dir que es tracta "d'un tancament correcte" d'un pressupost del qual "som corresponsables el senyor Rom i jo mateix. Els missatges apocalíptics que es feien a l'inici del mandat eren exagerats". Finalment, el portaveu de l'NMC, Oliver Klein va afegir que "estem parlant del pressupost fet pel govern anterior a l'espera de si el proper rendiment de comptes encara serà del pressupost prorrogat o vostès ja hauran donat un pas més –presentant el seu pressupost– perquè gairebé ja estem al mes de març. Es compleix l'objectiu d'estabilitat pressupostària que és el principal que ens ha de vincular a tots nosaltres".

Comenta aquest article