Esports

Cursa

La Mitja Marató de Cambrils comptarà amb 1.600 atletes, aquest diumenge, sent la més nombrosa de la demarcació tarragonina

La prova s'iniciarà a les 10 hores des de la plaça de l'Ajuntament amb la sortida dels rollers i dos minuts després sortiran els atletes

Per Berta Ruiz

Roda de premsa, ahir al matí, a la plaça de l'Ajuntament. D'esquerra a dreta: Camí Mendoza, Gloria Martín, Juanan Fernández i Alfredo Clúa
Roda de premsa, ahir al matí, a la plaça de l'Ajuntament. D'esquerra a dreta: Camí Mendoza, Gloria Martín, Juanan Fernández i Alfredo Clúa | Berta Ruiz

Aquest proper diumenge 25 de febrer se celebrarà la 15a edició de la Mitja Marató de Cambrils. Enguany es comptarà amb la participació de 1.609 atletes, entre els que prendran part a la prova dels 10 quilòmetres, els que ho faran en la distància de la mitja marató i els rollers. Ahir al matí, a la plaça de l'Ajuntament, tenia lloc una roda de premsa per fer públics els darrers detalls d'aquest esdeveniment esportiu. Aquesta va anar a càrrec de l'alcalde, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme i Esports, Camí Mendoza, el  director de Running Solutions, Juanan Fernández i la gerent del Grup Oliva Motor, Gloria Martín.

Per començar, l'alcalde va lloar la consolidació d'una prova –present al calendari d'esdeveniments esportis des de 2009– que realça la marca de Cambrils i el seu singular atractiu. Alfredo Clúa va destacar la gran capacitat d'organització de l'empresa així com de la resta de departaments de l'Ajuntament que hi col·laboren i va animar a tothom a passar el cap de setmana a Cambrils, on podran combinar esport i gastronomia.

Per la seva part, la regidora de Turisme i Esports va recordar que Cambrils compta, des de fa anys, amb el segell de turisme esportiu i va afirmar que des de l'Ajuntament recolzen aquest tipus d'esdeveniments que ajuden a projectar Cambrils. La Mitja Marató, segons va dir Mendoza, uneix esport, salut i inclusió i esdevé un referent pel que fa a la participació esportiva femenina que creix any rere any.

La gerent del Grup Oliva Motor, Gloria Martín, va dir que "és un honor ser patrocinadors de la Mitja Marató de Cambrils" i va afirmar que des de l'empresa tenen un ferm compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat posant a disposició una gamma de vehicles elèctrics al servei de la prova.

Una prova sostenible i respectuosa amb el medi ambient

Finalment, el director de Running Solutions també va destacar que la prova és respectuosa amb el medi ambient amb 0 emissions de CO2, reducció de plàstics i samarretes fabricades amb material reciclat. Pel que fa a dades de la prova, Juanan Fernández va anunciar que es tancaven inscripcions amb 1.609 atletes, un 23% més que l'any passat. "És la Mitja Marató més nombrosa de la demarcació de Tarragona i, podríem dir que estem al top3 estatal en proporció amb el nombre d'habitants que té Cambrils. D'això n'estem molt orgullosos i també ho estem de tenir un 30% de participació femenina, una xifra que cada any va creixent i que demostra que les noies joves cada vegada fan més esport" va dir.

La prova s'iniciarà a les 10 hores des de la plaça de l'Ajuntament amb la sortida dels rollers i dos minuts després sortiran els atletes de la distància dels 10 quilòmetres i els de la Mitja Marató. Enguany, una de les grans novetats és que el circuit també passarà per la rambla de Jaume I. Al llarg del recorregut hi haurà ambientació musical i speakers per animar els corredors. A les 12.20 hores es farà la sortida de la cursa infantil i, a les 12.30 hores està previst el lliurament de premis. En aquesta ocasió, al ser el 15è aniversari, l'organització ha inclòs uns premis econòmics per valor de 1.200 euros a repartir entre els primers classificats.

Comenta aquest article