Informació general

El cambrilenc José Manuel Ramírez és un dels 38 membres del nou Consell del Taxi de Catalunya

Per Lluís Rovira i Barenys



El president de l'Associació Ràdio Taxi de Cambrils, José Manuel Ramírez
El president de l'Associació Ràdio Taxi Cambrils, José Manuel Ramírez, és un dels 38 integrants del Consell del Taxi de Catalunya, l'organisme que ahir es va constituir sota la presidència del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. Ramírez forma part d'aquest organisme com a representant de la Federació Catalana del Taxi (FCT-FEAT) al Camp de Tarragona. A més, des del passat 17 de juliol, José Manuel Ramírez forma part de la sectorial tarragonina del Consell del Taxi.

En compliment de La llei del taxi

La Llei del taxi, que es va aprovar el 4 de juliol de l'any 2003, contemplava la creació d'aquest organisme de gestió del taxi. Fins ara no s'havia portat a terme la seva constitució i era un dels temes que havia quedat pendent d'execució. Segons ha explicat José Manuel Ramírez a Revista Cambrils Diari Digital, el Consell del Taxi tractarà temes relatius al taxi dins el territori, "el nou director general de Transport, ja ha encarregat un  estudi per mancomunar serveis a diferents zones i en casos puntuals com poden ser les sortides de determinades discoteques... També hi ha un altre tema a tractar, properament, com és el de deixar el servei lliure d'accés als taxistes d'una determinada zona per recollir, per exemple, gent a llocs com l'estació de l'AVE de Perafort o a Port Aventura a l'hora de tancament del parc temàtic".

La sectorial d'aquest consell tractarà temes puntuals, entre els quals el de la concessió de les noves llicències de taxi.

12.454 taxis a Catalunya

Arran de la constitució del Consell del Taxi de Catalunya es va donar a conèixer el nombre de llicències de taxi per demarcació. Així doncs, la demarcació de Barcelona té 10.939 taxis, la de Girona 565, la de Tarragona 528 i la de Lleida 422. El nombre total de taxis a Catalunya és de 12.454. A tot l'Estat espanyol el nombre de taxis puja a 64.859.

"S'han tancat les polèmiques"

El president de l'associació Ràdio Taxi va manifestar que, en aquests moments, es respira un bon ambient en el món del taxi cambrilenc, "s'han tancat les polèmiques. De les darreres quatre llicències de taxi atorgades fa pocs mesos, tres d'elles ja s'han integrat dins de l'associació i la quarta està pendent de rebre el seu vehicle i el més probable és que s'acabi incorporant a l'Associació Ràdio Taxi. Dels 26 taxis que hi ha a Cambrils, ara per ara 22 formen part de l'associació. Els taxis de l'associació ens anirem autoregulant tal i com hem fet fins ara".

Comenta aquest article