Judo

Cinquena posició per a la judoka cambrilenca Nerea de Antonio al campionat de Catalunya infantil

Tres judokes del Club de Judo Dojo Cambrils hi van participar: Samuel Rojas al pes de -66 kg., Nerea de Antonio i l'Aura Balcebre al pes de -57 kg

Per Miquel A. Díaz

Imatge dels tres judokes cambrilencs que van competir al campionat de Catalunya, el passat dissabte | Cedida

Aquest passat dissabte, al Vendrell, es va disputar el campionat de Catalunya infantil de judo (nascuts entre els anys 2010 i 2011), organitzat pel Club de Judo del Vendrell amb la col·laboració de la Federació Catalana de Judo. Tres judokes del Club de Judo Dojo Cambrils hi van participar: Samuel Rojas al pes de -66 kg., Nerea de Antonio i l'Aura Balcebre al pes de -57 kg. Va ser un campionat de nivell bastant fort en el qual els llocs de podi van ser molt cars d'assolir.

Pel que fa als judokes cambrilencs, el Samuel ja tenia experiència en aquest tipus de campionat a nivell regional però només va poder disputar un combat que va perdre i ja no li va permetre seguir dins de la competició. El cambrilenc es va quedar amb ganes d'haver disputat més combats, però les eliminatòries van ser molt dures i no li van donar opció. Pel que fa a les dues xiquetes, totes dues s'estrenaven en un campionat oficial a nivell català. Per un costat, tot i ser una judoka principiant l'Aura es va animar a participar perquè té molta energia i va disputar un total de dos combats. Tots dos combats els va perdre però va lluitar fins al final i amb molta visió de millorar en el futur.

Per la seva part, la Nerea de Antonio –tot i tenir experiència en competicions de caire més formatiu– també va afrontar un competició d'aquest nivell per primera vegada. Va fer una competició molt bona i més llarga que els seus companys, disputant quatre combats i quedant classificada en la cinquena posició. Va guanyar el primer combat per punt complert. El segon combat el va perdre amb una de les judokes caps de sèrie d'aquesta temporada. El tercer combat el va tornar a guanyar amb bastanta facilitat. El quart combat que va disputar era el de la medalla de bronze, i tot que estava amb moltes ganes d'assolir el bronze, la seva rival –una judoka de Vilafranca del Penedès– va sortir molt forta i després d'una bona lluita va acabant immobilitzant la cambrilenca. La judoka local es va haver de conformar amb una molt respectable cinquena posició al campionat més important de la temporada.