Societat

Una delegació cambrilenca viatja a Marianao per preparar l’agermanament solidari

Per Èlia Bellmunt

L’ensenyament és un dels àmbits principals de l’agermanament
L’agermanament entre Mariano (Cuba) i Cambrils podria ser una realitat el proper 11 de setembre. Aquest va ser un dels acords que es van prendre en el viatge que una delegació cambrilenca va fer a Marianao del 5 al 12 de juny. Els representants del consistori cambrilenc van convidar Lázaro Sagols –president del Poder Popular de Mariano (equivalent al càrrec d’alcalde)– i Mercedes Abreu –vicepresidenta del Poder Popular de Mariano (equivalent al càrrec de primera tinent d’alcalde)– a tornar-los la visita i oficialitzar l’agermanament entre els dos municipis.

L’expedició

La delegació cambrilenca a Cuba la van formar nou persones. Tres d’elles van ser els regidors Salvador Matas –regidor de Cooperació–, Ramón García Mateos –regidor d’Ensenyament– i Rosa M. López –regidora de Benestar Social, Polítiques d’Igualtat i Salut Pública–. L’expedició la van completar la tècnica de l’Àrea de Cooperació, una professora del CEIP Cambrils, tres membres de les ONGD locals Punt de Partida i Proide, i una locutora de Ràdio Cambrils. L’Ajuntament de Cambrils es va fer càrrec de les despeses del viatge, que va tenir un cost de 7.706 euros.

La visita

L’agermanament que es vol fer entre Cambrils i Marianao serà de tipus solidari: “això vol dir que primer hem anat al lloc, hem conegut la realitat, hem detectat les mancances i a partir d’aquest coneixement determinem quin tipus d’ajuts hi destinarem”, explicava Salvador Matas –regidor de Cooperació–. Les ajudes que es destinaran seran, principalment, en l’àmbit educatiu i sanitari. El viatge que es va fer a Marianao ja va servir per dur el material escolar que s’havia recollit al CEIP Cambrils i al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

Durant l’estada a Marianao, els cambrilencs van visitar centres escolars i sanitaris. També es van reunir amb institucions oficials i es va fer la signatura oficial del protocol d’intencions d’agermanament. En el ple del 27 de juny es va ratificar el protocol d’intencions de l’agermanament amb Marianao i properament es constituirà el Comitè d’Agermanament, en què hi poden participar tots els grups municipals, les entitats membres del Consell Cambrils Ciutat Solidària i els centres d’ensenyament de Cambrils.

Comenta aquest article