Informació general

Joventut

Rut Ribas, directora general de Joventut de Catalunya: «A Cambrils es tiren endavant polítiques de joventut molt directes»

Ribas va visitar les instal·lacions de l'Ateneu Juvenil juntament amb l'alcalde, Alfredo Clúa, la regidora de Joventut, Laura Mellau, i tècniques del departament

Per Berta Ruiz

Rut Ribas –la tercera per la dreta– acompanyada de les autoritats cambrilenques en la seva visita a l'Ateneu
Rut Ribas –la tercera per la dreta– acompanyada de les autoritats cambrilenques en la seva visita a l'Ateneu

El Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils va rebre, ahir al matí, la visita de la directora general de Joventut de Catalunya, Rut Ribas; la directora de l'Agència Catalana de Joventut, Laia Girós i la coordinadora de Joventut de Tarragona, Carmina Blay. A les instal·lacions de l'Ateneu Juvenil van ser rebudes per l'alcalde, Alfredo Clúa; la regidora de Joventut, Laura Mellau i el personal del departament. L'alcalde els hi va donar la benvinguda i va lloar la tasca que s'està duent a la regidoria de Joventut amb una àmplia promoció d'activitats i formacions. Clúa també va destacar que l'any 2023 es va posar en marxa una presa de dades a la pàgina web per tal de recollir uns indicadores sobre l'activitat de la joventut de Cambrils.

En declaracions als mitjans de comunicació, la directora general de Joventut de Catalunya –Rut Ribas– va explicar que, "des de Joventut de Catalunya apostem molt fermament perquè totes les accions i mesures que es posen en marxa cap a les persones joves poder fer aquest acompanyament amb els municipis i a les comarques, que és on hi ha la relació més directa amb les persones joves. En el nostre dia a dia anem arreu de Catalunya per conèixer què és allò que s'està fent i crear aquestes sinergies i col·laboracions més directes amb els prfessionals de Joventut del territori. Som coneixedores que aquí a Cambrils es tiren endavant polítiques de joventut molt directes que volen fer aquest acompanyament en aquest procés d'emancipació vital dels joves. A més ens trobem en aquest equipament –Ateneu Juvenil– que fa possible que els joves puguin venir i s'hi sentin còmodes per fer ús de tots els serveis. Volem conèixer aquells serveis i equipaments que funcionen arreu del país per tal de poder-nos enriquir d'aquells projectes que funcionen i dissenyar aquelles mesures que posteriorment es puguin desenvolupar".

Pla Nacional de Joventut 2030

Rut Ribas també va afegir que recentment s'ha publicat el Pla Nacional de Joventut 2030 i "és moment d'anar al territori i explicar en què consisteixen els seus objectius, després d'un llarg procés participatiu". La directora general de Joventut de Catalunya va fer una breu pinzellada dels quatre eixos fonamentals d'aquest Pla Nacional de Joventut que són: l'emancipació juvenil –habitatge, treball de qualitat i formació–, benestar i qualitat de vida –salut física i emocional–, participació i protagonisme jove i equitat i inclusió jove.

Laura Mellau: "Necessitaríem un educador/a social per fer un seguiment dels joves més vulnerables"

Finalment, la regidora de Joventut de l'Ajuntament –Laura Mellau– es va mostrar satisfeta d'aquesta visita que els hi serveix per mostrar les instal·lacions i donar els projectes i accions que es realitzen des del departament, tant lúdiques com formatives. Mellau també va incidir en què també és una bona oportunitat per traslladar les necessitats i mancances. Una de les principals inquietuds, segons va dir la regidora, és "la necessitat d'un educador/a social per tal de fer un seguiment de tots els joves vulnerables que tenim. Ara hem fet un protocol amb Benestar Social quan detectem algunes necessitats, perquè actualment ens trobem amb molts problemes emocionals, d'alimentació, etc. Des del Departament donem cobertura a la part lúdica i formativa, però hi ha d'altres necessitats que com a Departament de Joventut potser no podem cobrir i necessitem un reforç i uns protocols. Aquesta serà una de les nostres peticions".

Comenta aquest article