Informació general

Urbanisme

L'Ajuntament vol desenvolupar el sector 4-Els Antigons abans de l'estiu

El regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, confia poder aprovar definitivament el projecte, que actualment es troba en fase d'exposició pública, en els propers mesos

Per Cristina Sierra

A la part superior de la imatge, el sector 4-Antigons
A la part superior de la imatge, el sector 4-Antigons | Francesc Vidal-Barraquer

La urbanització del sector 4- Els Antigons podria ser una realitat a mitjans d'aquest 2024 Així ho ha assegurat a revistacambrils.cat el regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, que confia en el fet que el projecte s'aprovi definitivament en els propers mesos. "Vull pensar que abans de l'estiu estarà en ple procés d'urbanització d'obres i que les empreses puguin començar a construir", afirma.

Fa gairebé dos anys, el govern d'aleshores va aprovar inicialment el projecte d'urbanització d'aquest sector ubicat a l'entrada del municipi per l'antiga-N340. I ara, el projecte de reparcel·lació es troba en fase d'exposició pública fins al 31 de març. "S'està fent la distribució de les parcel·les, amb els carrers i tot (...) A la fase d'aprovació definitiva del projecte d'urbanització es van presentar al·legacions, han estat analitzades amb els serveis jurídics i s'han contestat i exposat. Ara entrem en aquesta nova fase on s'obre un període d'al·legacions. Un cop s'acabi, s'aprovarà definitivament el sector", manifesta.

Neteja de l'aparcament dissuasiu

Com explica el regidor, mentre s'està fent aquest tràmit urbanístic, el govern ha demanat que es netegi el solar del sector que toca al carrer de Camí de la Creu. "En aquest tram és on es veu tot l'espai que suposarà aquest espai dels Antigons. Tota la finca ja està neta i continuarà utilitzant-se aquest estiu com a pàrquing dissuasiu amb unes millores d'adequació que tenim previstes per aquest espai", assenyala.

Daza afegeix que el govern és conscient dels problemes d'aparcament que té el municipi i per aquest motiu s'ha fet aquesta acció en aquest solar. "Tenim pendent una reunió amb la regidoria de Mobilitat no només per senyalitzar la zona, sinó que volem anar més enllà per anunciar digitalment les entrades del municipi i les opcions d'aparcament que tenim. Es vol implementar aquest sistema per facilitar a les persones, especialment les que no coneixen el municipi, que puguin anar directament al lloc on hi ha places lliures. Els pàrquings s'han de senyalitzar", remarca.

Un sector amb quatre parcel·les

El sector 4- Els Antigons està distribuït en quatre parcel·les: dues comercials, una residencial i una altra d'equipaments. La primera parcel·la acollirà una nau-supermercat i un restaurant de menjar ràpid. La segona parcel·la comercial continuarà funcionant com a benzinera. Just a sota d'aquest solar, és on s'ubicaran els habitatges. "Hi ha una part destinada a l'habitatge social. La propietat ha decidit, dins la junta de compensació i seguint la prescripció de la Comissió Territorial d'Urbanisme, que ens cedeix el sòl necessari per impulsar l'habitatge social que estava previst", apunta Daza. La darrera parcel·la és la d'equipaments que funciona com a aparcament.

Les quatre parcel·les es dividiran en nous carrers que tindran mobiliari urbà i arbrat. També entre la benzinera i els futurs habitatges es construirà una zona verda amb jocs infantils.

L’Apunt

Incertesa amb la nau de la brigada

En el mandat anterior, el govern va assegurar que volia construir la nau de la brigada a la parcel·la d'equipaments. "Seria una nau feta a mida per a les necessitats de la brigada, per a totes les seves activitats", indicava en aquell moment el regidor.

Però ara, amb el canvi de mandat i amb nous socis de govern, s'està estudiant si és la millor decisió o bé s'aposta per una nova localització. "Hi ha el polígon Belianes Sud molt a punt de tirar endavant i que podria ser la localització definitiva, s'han d'estudiar les dues localitzacions. És un equipament que pot tenir interès en tots els sentits", diu Daza.

Comenta aquest article