Esports

Cambribike

La cinquena edició de la Cambribike se celebrarà el mes de maig amb l'objectiu de consolidar-se en aquetes dates

Tant clubs i entitats organitzadores com Turisme consideren que l'època abans de la temporada d'estiu és la millor per afiançar aquest esdeveniment esportiu

Per Andreu Dalmau

Gran part de la Cambribike se celebrarà al Parc del Pinaret
Gran part de la Cambribike se celebrarà al Parc del Pinaret | Andreu Dalmau

Els apassionats de les bicicletes i el ciclisme en general tornen a tenir cita aquest any a Cambrils. La cinquena edició de la Cambribike se celebrarà només vuit mesos després de la darrera, ja que es canvien les dates de nou: aquesta vegada se celebrarà entre el 3 i el 5 de maig. Tant els clubs i entitats locals que ho organitzen, com el Patronat de Turisme, consideren que aquesta època abans de la temporada d'estiu és la millor època per consolidar aquest esdeveniment esportiu.

Una festa de la bicicleta que ja s'ha convertit en una insígnia del model de turisme esportiu que Cambrils vol continuar millorant. “Som potència en turisme gastronòmic i cada vegada ho som més en turisme esportiu”, apuntava l'alcalde Alfredo Clúa, que també va destacar l'àmplia superfície de carril bici que té el municipi i la voluntat de fer-la créixer encara més per convertir-se en referència en el món ciclista. Camí Mendoza, regidora de Turisme i Esports, també va remarcar el pes que està agafant la Cambribike en el calendari turístic de Cambrils i l'aposta que fa l'Ajuntament pel cicloturisme amb accions d'assistències a fires internacionals i esdeveniments especialitzats, a més de formar part del calendari professional de federacions nacionals i internacionals.

Copa d'Espanya de Trial, Brevet i altres novetats

Els clubs i entitats organitzadors de la Cambribike –BikePark Costa Daurada, Rodabike, Mariné Bicicletes, la Penya Cicloturista, NaturTime i A Pinyó Fix– celebren el canvi de dates i apunten que és més fàcil pels esportistes apuntar-se a un esdeveniment a inici de temporada que a mitjan d'estiu, com s'havia fet en les darreres edicions. “També és important tenir unes dates fixes perquè l'esdeveniment es consolidi dins del calendari esportiu”, destaquen, “així que esperem que aquesta sigui la definitiva”.

El canvi de dates també permetrà que la Cambribike torni a acollir la Copa d'Espanya de Trial, com ja es va fer el 2019. Així ho explicava Àngel Batlle, del Club Esquirols Cambrils, que també organitzarà un cursa ciclocrós, una eliminator i el circuit d'habilitats en el qual hi van participar 200 persones l'any passat. Una altra de les novetats destacades d'aquesta edició serà la Brevet organitzada per la Penya Cicloturista, una cursa de fons –en aquest cas, serà d'uns 400 quilòmetres de distància– no competitiva que se celebrarà al llarg de dissabte i diumenge.

Durant la Cambribike també es duran a terme activitats pels ciclistes més joves com els circuits vials i la Cursa Kids –aquesta activitat recaptarà fons per a l'associació Aspercamp Cambrils– que tornen a ser un dels grans atractius pels més petits. A més de les novetats, la Cambribike també acollirà les cites ja habituals com la 41a Festa de la Bicicleta, l'exposició de la Penya Cicloturista, la Cursa Nocturna o la marxa cicloturista en la qual, enguany, tots els participants portaran el mateix maillot.

El calendari complet es publicarà properament al web de l'organització.

Comenta aquest article