Societat

Carnaval

L'arribada de la Reina del Carnaval, principal novetat de l'edició d'enguany

La Colla Jove pren el relleu organitzatiu de la NAC i introdueix alguns canvis com l'arribada de la Reina, el divendres a la tarda; i el «tram silenciós» de la Rua per als col·lectius amb algun tipus de discapacitat sensorial

Per Berta Ruiz

Imatge de la roda de premsa de presentació, aquest matí. D'esquerra a dreta: Guillem Sarrà, Dídac Muñoz, Teresa Recasens i Laura Mellau
Imatge de la roda de premsa de presentació, aquest matí. D'esquerra a dreta: Guillem Sarrà, Dídac Muñoz, Teresa Recasens i Laura Mellau | Berta Ruiz

Tot a punt per viure el Carnaval 2024 que se celebrarà del 9 al 13 de febrer. Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de la regidora de Festes, Teresa Recasens; la regidora de Joventut, Laura Mellau; el president de la Colla Jove, Dídac Muñoz i Guillem Sarrà, membre de la Colla Jove. Precisament serà aquesta entitat qui es farà càrrec de l'organització de la festa, enguany, per primera vegada prenent el relleu de la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC).

Tal com ha apuntat la regidora de Festes, Teresa Recasens, aquest canvi organitzatiu portarà algunes novetats. Una d'aquestes serà l'arribada de la Reina del Carnaval, el divendres 9 de febrer, substituint l'arribada del Rei Carnestoltes i el posterior plenari carnavalesc a la sala de plens de l'Ajuntament que s'havia fet els darrers anys de la mà de la NAC. Aquest acte s'iniciarà a les 18.30 hores des del Centre Cultural, acompanyats de la Xaranga Tal com sona que es passejarà pels carrers fins arribar a la plaça de la Vila. A partir de les 19 hores, a la plaça de la Vila, tindrà lloc el parlament carnavales per part de la Reina del Carnaval. Seguidament es farà un recorregut amb animació fins al passeig d'Albert.

Rua de Carnaval amb 16 comparses i uns 1.600 participants

L'endemà dissabte 10 de febrer tindrà lloc la Rua de Carnaval, a partir de les 18 hores. S'iniciarà al passeig d'Albert i baixarà pel passeig de La Salle fins arribar al pont del carrer de la Tramuntana, plaça de la Constitució, rambla de Jaume I, rotonda del Club Nàutic, passeig Miramar, passeig de les Palmeres i acabament a l'avinguda de l'Horta de Santa Maria. En aquesta edició, tal com ha comentat Dídac Muñoz, hi prendran part un total de 16 comparses i hi participaran unes 1.600 persones. Una de les novetats de la rua d'enguany, segons ha dit Recasens, és que hi haurà "un tram silenciós" –sense música– en una part del recorregut. Aquesta mesura es pren per fomentar la inclusivitat dels col·lectius que pateixen algun tipus de discapacitat sensorial. El tram silenciós serà quan la Rua passi des del pont de l'antiga via fèrria fins al pont del carrer de la Tramuntana. La regidora de Festes ha apuntat que aquesta mesura es farà per primera vegada.

Després de la desfilada de la Rua pels carrers de Cambrils la festa seguirà a l'Ateneu Juvenil amb concert a càrrec de DJ Toni, Dj Dimuca i Dj Osmi. Hi haurà entrada gratuïta –amb control d'accés per a majors de 16 anys (s'haurà de presentar el DNI) físic–.

Animació infantil de Carnaval, el diumenge 11 de febrer

El programa d'enguany també tindrà un apartat per a la canalla. Segons ha explicat Guillem Sarrà, el diumenge 11 de febrer tindrà lloc una animació infantil a la plaça de Mossèn Joan Batalla, a partir de les 11.30 hores. Hi haurà l'espectacle "A tota màquina" amb la Cia Bitxicleta i, posteriorment, es farà una guerra de confeti. Els xiquets i xiquetes podran anar disfressats. A continuació, a partir de les 12.30 hores al parc del Pescador, tindrà lloc un vermut musical amb Dj i servei de barra a càrrec de l'entitat Els Molla'ls.

Enterrament de la Sardina i comiat de la Reina

Les activitats del Carnaval 2024 es tancaran el dimarts 13 de febrer amb l'Enterrament de la Sardina. A les 18.30 hores s'iniciarà la vetlla al Centre Cultural i se sortirà en comitiva fins a la plaça del Setge. En aquest espai es farà el comiat de la reina del Carnaval i es cremarà la sardina. Els Diables Cagarrieres tancaran l'acte amb una carretillada final.

La regidora de Joventut, Laura Mellau, ha volgut tancar la roda de premsa valorant i agraint la implicació de la Colla Jove, el grup que agafa el relleu generacional. "És una nova generació que ve forta i amb ganes de fer coses; tenim un equip de joves al darrere molt important". En aquest mateix sentit, la regidora de Festes ha afegit que, la implicació de les entitats cambrilenques és fonamental per tirar endavant les festes. "Cambrils té un potencial associatiu molt gran" ha dit.

Comenta aquest article