El dissabte van participar al Descens del Meandre de Flix i el diumenge a les regates de la Lliga de batel

Tripulació dels Vent d'Estrop a la regata de Flix
Tripulació dels Vent d'Estrop a la regata de Flix | Cedida

El passat cap de setmana els Vogadors de Cambrils es van desplaçar a Flix per disputar, el dissabte 27 de gener, el VIIIè Descens del Meandre de Flix, una regata de llarga distància, concretament 4.500m, en la modalitat de llaüt mediterrani, i ja diumenge, van disputar les regates de la Lliga de batel en un camp de regates reglamentari de carrers de 500m. Ambdues regates van ser excel·lentment organitzades pel club amfitrió, el Club Nàutic Flix.

Pel que fa al Descens, els Vent d’Estrop van participar en dues categories, les d’absolut masculí i femení. A la regata hi van participar equips catalans i un parell de clubs del País Valencià, el Club Nàutic de València i la Universitat Autònoma d’Alacant. El recorregut s’iniciava prop de la presa de Flix recorrent tot el meandre fent una virada prop de la Central hidroelèctrica i finalitzant a l’alçada del pas de barca.

Els resultats aconseguits van ser els següents:

Absolut masculí: 3a posició final, i primer equip català classificat, amb un temps de 20:21,8

Absolut femení: 4a posició final, i segon equip català classificat, amb un temps de 21:47,5

A les regates de diumenge, els Vogadors van presentar un total de 6 tripulacions, 4 de l’Escola de Rem i 2 d’absoluts.

2 victòries i una tercera posició per l’Escola de Rem

Les regates van començar puntualment a les 10,15 h amb la disputa de la categoria dels més petits, categoria infantil. La tripulació dels Vent d’Estrop es va imposar amb claredat a la resta de participants amb un temps de 5:38,30 en una regata de 1000m, van entrar per davant de Rem Badalona, Rem Santa Cristina, AE Xino-Xano 1, Nàutic Flix i AE Xino-Xano 2.

A continuació, en categoria cadet, la tripulació femenina, va fer la tercera posició per darrera de Rem Badalona i Rem Santa Cristina, amb un temps de 9:14,40 en una regata de 1.500m.

Per la seva part, a la categoria cadet masculí, els Vent d’Estrop van aconseguir la primera plaça per davant de Rem Badalona, Nàutic Flix i Rem Pescadors, amb un temps de 8:32,90.

En categoria juvenil, on la regata es disputa a 4 llargs i 2000m, la tripulació femenina va haver de participar en categoria masculina fent la 4a plaça final, amb un temps de 12:06,80.

Finalment, en categoria absoluta, també en camp de 2000m i 4 llargs, l’equip femení va fer la 5a plaça amb un temps d’11:22,90, i per la seva part, l’equip masculí, la 7a, amb un temps de 10:37,10.