Informació general

Concentració

Un concert a la Plaça i la preparació del 6è aniversari protagonitzen la concentració setmanal de les Àvies i Avis

El col·lectiu de les Àvies i Avis ha acordat fer la celebració del 6è aniversari el dimecres 21 de febrer

Per Lluís Rovira i Barenys

El cantant Xavier Marcos va oferir un petit concert a la plaça de la Vila, a la concentració de les Àvies i Avis d'ahir
El cantant Xavier Marcos va oferir un petit concert a la plaça de la Vila, a la concentració de les Àvies i Avis d'ahir | Lluís Rovira i Barenys

El concert del cantant Xavier Marcos va centrar la concentració de les Àvies i Avis per la Independència d'ahir dimecres a la plaça de la Vila. La música reivindicativa va ser el fil conductor de la jornada que s'havia iniciat amb una reflexió de la portaveu del col·lectiu, arran de la llei d'amnistia que, de moment, no ha estat aprovada a les Corts espanyoles: "el nostre objectiu és assolir la independència, és l'única solució". El col·lectiu de les Àvies i Avis va néixer fa sis anys per demanar la llibertat dels presos polítics. Al llarg de tots aquests anys de reivindicació, els missatges han anat variant i des de fa dos anys i mig, amb la sortida dels presos polítics de les presons, el missatge s'ha centrat en la independència.

Xavier Marcos va encetar el repertori d'ahir amb l'Estaca i va continuar amb la interpretació del Tornarem, de Tomàs de los Santos. Van seguir I si canto trist, de Lluís Llach; No sé què sent, de Feliu Ventura; Torna Serrallonga, cançó que van popularitzar els Esquirols, i Abril 74, de Lluís Llach. Entremig de les cançons es van intercalar les proclames habituals amb missatges en contra de la justícia espanyola i a favor de la independència. Amb el cant dels Segadors i amb crits d'Independència es va cloure una nova jornada reivindicativa.

D'altra banda, el col·lectiu de les Àvies i Avis va acordar fer la celebració del 6è aniversari el dimecres 21 de febrer. Tal com van explicar ahir, s'està acabant de perfilar l'acte de celebració que es clouria amb un dinar. També s'està buscant un convidat per tal que intervingui en aquest acte.

Comenta aquest article