Informació general

Joventut

El percentatge de titulars de Carnet Jove a Cambrils arriba al 37,13% i se situa per sobre de la mitjana de Catalunya

Són algunes de les dades extretes de l’informe que s’han posat sobre la taula de la reunió de balanç del 2023 i planificació del 2024 entre l'Ajuntament i la Generalitat

Per Redacció

La regidora de Joventut, Laura Mellau, ha fet un balanç molt positiu dels resultats de l’informe del Carnet Jove
La regidora de Joventut, Laura Mellau, ha fet un balanç molt positiu dels resultats de l’informe del Carnet Jove | Cedida

El Carnet Jove a Cambrils ja compta amb 107 establiments i serveis que ofereixen descomptes a nivell local i el percentatge de joves titulars arriba al 37,13% de joves i se situa més de 7 punts per sobre de la mitjana de Catalunya (amb un 29,73% de joves titulars del carnet). Són algunes de les dades extretes de l’informe que s’han posat sobre la taula de la reunió de balanç del 2023 i planificació del 2024 que ha mantingut aquest dilluns el Departament de Joventut de Ajuntament amb l’Agència Catalana de Joventut.

La regidora de Joventut, Laura Mellau, ha fet un balanç molt positiu dels resultats de l’informe del Carnet Jove de Cambrils durant el 2023, ha celebrat l’augment del nombre de titulars, ha posat en valor els establiments cambrilencs que ofereixen descomptes de proximitat i ha destacat la col·laboració interadministrativa entre Ajuntament i Generalitat per potenciar i acostar aquesta eina a les persones joves.

El Carnet Jove és un servei de la Generalitat de Catalunya que des de l'any 1986 té per objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida dels joves catalans a través de l'oferiment i la promoció de serveis, propostes i descomptes en diferents àmbits, entre els quals destaquen la cultura i la mobilitat internacional. Més enllà dels descomptes, des de l'any 2005 es desenvolupa el Programa Connecta't, integrat per diferents actuacions i propostes que cerquen promoure aspectes com la participació, la creativitat, la solidaritat, la sostenibilitat, l'europeïtat i tots aquells aspectes que ens aporteu, ja que el Carnet Jove és una eina proactiva a la disposició de les persones joves.

Anualment es convoquen les Beques Carnet Jove, dotze convocatòries per facilitar-vos l'accés al món professional en els àmbits del còmic, disseny, ràdio, lletres, fotografia, realització, vestuari, caracterització, ambientació, muntatge musical, acció social i esport.

Gestionat per l'Agència Catalana de la Joventut, el Carnet Jove té per objectiu contribuir en la promoció i facilitació dels dos eixos d'actuació del Pla Nacional de la Joventut de Catalunya, línia principal del Govern de la Generalitat de Catalunya pel que fa a polítiques de joventut: l'emancipació i la participació. A més, emmarcat en l'Associació Europea del Carnet Jove, que compta amb el suport del Consell d'Europa, el Carnet Jove té una participació activa en aquest organisme i en la promoció dels seus objectius principals: la mobilitat cultural, la participació i la informació.

Així doncs, en l'actualitat, el Carnet Jove vol ser una eina útil i amb diversitat adreçada als més de 500.000 titulars de Catalunya d’entre 12 i 30 anys. Ofereix més de 8.000 descomptes a Catalunya, permanents i temporals, en àmbits com la cultura, el turisme i la mobilitat, la formació, etc. i més de 60.000 descomptes arreu d'Europa.

Tanmateix, en el marc d'incentivar la mobilitat cultural dels joves europeus, el Carnet et cobreix amb una assegurança d'assistència en viatges internacional totalment de franc (per a tots els teus viatges fora de l'estat espanyol).

A més de la regidora, en la reunió de treball també hi han participat el director de l’Àrea del Carnet Jove, Domènec Ballester; l’equip de Market que gestiona el projecte de Carnet Jove amb Miguel Gerona i J. Oliva; la informadora juvenil, Yolanda Martinez, i la tècnica de Joventut, Alegria Rodríguez.

Comenta aquest article