Informació general

Homenatge

Alumnes del Mar de la Frau homenatgen les víctimes de l’Holocaust: «Si ho oblidem, tornarem a cometre els mateixos errors»

L’institut cambrilenc és un dels tres centres tarragonins que participen del programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu

Per ACN

Moment de l'ofrena floral que es va dur a terme al Camp de Mart de Tarragona
Moment de l'ofrena floral que es va dur a terme al Camp de Mart de Tarragona | Mar Rovira (ACN)

Uns 150 alumnes de les Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu a la demarcació, entre elles l’Institut Mar de la Frau de Cambrils, van homenatjar el passat divendres les víctimes de l'Holocaust. En l'acte, els joves han fet una ofrena floral al monument als morts a Mauthausen, situat al Camp de Mart, així com un minut de silenci. Tot seguit, tots ells han debatut sobre l'auge dels totalitarismes i la importància de la memòria històrica amb l'eurodiputada Diana Riba.

"Hem de recordar-les perquè no es torni a repetir, si ho oblidem tornarem a cometre els mateixos errors", afirmava la Sara Prat, estudiant de 4t d'ESO de l'escola Vedruna Sagrat Cor de Tarragona. "És molt important que la gent jove ens conscienciem més sobre l'Holocaust, hem de recordar el que ha passat per intentar millorar en el futur", apuntava Ruby Varela, alumna de primer de Batxillerat de l'institut Pons d'Icart de Tarragona. Comparteix opinió, l'Unai Asensio, estudiant de 4t d'ESO de l'institut La Mar de la Frau, qui va reivindicar la importància de la memòria històrica: "hem d'estar aquí presents perquè l'holocaust va passar i l'hem de recordar".

Prèviament, en la intervenció dels joves, Diana Riba va fer una crida als joves perquè s'alcessin contra els totalitarismes. "Una supervivent d'Auschwitz va dir que els camps d'extermini no surten del no-res, sinó dels petits detalls, tots els totalitarismes surten de llocs tan quotidians com d'una escola o d'una família, estiguem atens i enfortim el nostre dia a dia, fem de la nostra societat un lloc divers, on poder viure en llibertat perquè les democràcies són molt fràgils i és molt fàcil tornar a aquests temps foscos", manifestava l'eurodiputada.

En el mateix sentit es va posicionar el director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Jordi Font, que va demanar als estudiants el seu compromís en la defensa de les llibertats: “els actes commemoratius com el d’avui no són només un recordatori del passat, sinó que són una aposta per a un futur millor, on no hi hagi espai pel racisme ni la xenofòbia i on triomfin els drets socials”.

Comenta aquest article