Informació general

Personal

L'Ajuntament aposta per una persona de «plena confiança» per assumir la gerència del Patronat de Turisme

La regidora Camí Mendoza assegura que s'ha fet la selecció del nou responsable amb el consens dels treballadors de l'organisme

Per Cristina Sierra

Imatge d'arxiu de l'oficina del Patronat de Turisme de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'oficina del Patronat de Turisme de Cambrils | Arxiu

L'Ajuntament de Cambrils ja té a la persona que ocuparà la gerència del Patronat de Turisme després que Amelia Rico anunciés fa uns dies que deixava el càrrec que ocupava des de feia més de 18 anys. Durant el ple extraordinari celebrat ahir al matí, la regidora de Turisme, Camí Mendoza, va assegurar que s'havia apostat per una persona de "plena confiança" per assumir aquesta feina, tot i que no va dir el nom. Cal dir que aquest passat dijous, el Diari de Tarragona va anunciar que el nou gerent serà Vadim Koryagin, que havia treballat a l'organisme dotze anys. Una informació que no s'ha desmentit.

La baixa de Rico va ser una de les preguntes que va formular el partit del Nou Moviment Ciutadà. "Ens hem hagut d'assabentar per la premsa. No hi ha gerència perquè l'antiga gerent ha decidit marxar a una altra administració. Li hem d'agrair la seva bona feina. Com se suplantarà la seva figura? Es parlava de dues promocions internes i ara es diu que n'hi haurà una que actuarà com a cap. Com s'ha fet aquesta promoció? S'ha tingut en compte el sector privat?", va preguntar el portaveu Oliver Klein després de les diferents informacions aparegudes en diferents mitjans.

Mendoza va retreure a l'exalcalde que no assistís a la comissió informativa on ella mateixa va explicar com s'havia previst fer la selecció del nou gerent. "El procediment de substitució de la directora s'està fent com s'ha de fer amb qualsevol altre treballador de l'Ajuntament de Cambrils", va dir.

La regidora va comunicar una novetat respecte a aquest lloc de treball, i és que ja no serà un càrrec de confiança com fins ara, sinó que serà un càrrec formal. "D'aquesta manera, sabent també el valor de l'equip humà del Patronat, hem cregut convenient, com es fa moltes vegades en altres departaments, que en el cas de falta del superior es dona la plena confiança en el propi equip perquè pugui liderar la feina de manera transitòria. Creiem que és la millor decisió pel Patronat. Ha estat una decisió consensuada i és el que ens convé més pel turisme de Cambrils", va apuntar.

"Fuita de capital humà" solucionada

Oliver Klein també va aprofitar el torn de precs i preguntes per interessar-se sobre com ha solucionat el govern la "fuita de capital humà" del consistori. Com va dir, han plegat treballadors dels departaments de Tresoreria i Serveis Generals. "Marxen de l'Ajuntament per fer millor carrera en altres administracions", va expressar.

La regidora d'Organització, Gemma Balanyà, va negar aquesta fuita. "És un tema de promoció personal que, en un moment donat, si algú vol marxar per fer feines en categories superiors està en el seu dret i nosaltres ho hem de facilitar", va afirmar. La regidora va dir que la vacant a Tresoreria ja s'havia resolt i que ara estan pendents de la borsa de treball per incorporar un nou treballador a Gestió Tributària i un altre al departament de Serveis.

Comenta aquest article