Informació general

Territori

El carril bici entre Cambrils i Reus serà una realitat al 2026

La consellera de Territori visita les obres dels dos primers trams i anuncia que les del tercer s'iniciaran a l'estiu

Per ACN

La consellera de Territori durant la visita per veure les obres del carril bici a la TV-3141
La consellera de Territori durant la visita per veure les obres del carril bici a la TV-3141 | ACN

El vial per a ciclistes i vianants paral·lel a la carretera TV-3141 que ha d'unir Cambrils amb la ciutat de Reus quedarà completat el 2026. Aquesta és la previsió de la consellera de Territori, Ester Capella, que ahir divendres al matí va visitar les obres dels dos primers trams. 

El primer, de fet, ha entrat en servei recentment i, el segon, que completa l'itinerari des de la T-11 fins les urbanitzacions reusenques de Blancafort i Aigüesverds, ha d'entrar en funcionament el mes vinent. Durant la visita, la consellera va anunciar que la tercera fase de l'actuació, de 4,4 quilòmetres i fins el terme de Cambrils, començarà aquest estiu. Aquest tram costarà 4,4 milions i tindrà un termini d'execució de 20 mesos.

En total, l'itinerari final tindrà 6,7 quilòmetres i haurà suposat una inversió de 7,2 milions d'euros. Els dos primers trams de la via per a ciclistes i vianants paral·lela a la TV-3141 entre Reus i Cambrils discorre entre l'enllaç de la T-11, la urbanització de Blancafort i la d’Aigüesverds, amb una longitud de 2,3 quilòmetres. Una part d’aquesta actuació s’emmarca en un conveni de col·laboració entre el Departament de Territori i l’Ajuntament de Reus.

Capella va destacar que el seu Departament treballa “per a connectar les diferents viles i ciutats del país de maneres diferents”. Va subratllar que aquests vials per a bicicletes i vianants són “sostenibles, apropen i recusen les trames urbanes”. Per a potenciar i ampliar la xarxa pedalable al Camp de Tarragona, Territori està treballant en un conjunt de projectes de vies pedalables per a relligar entre ells els principals nuclis de població com Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca o Cambrils, entre d'altres.

 

Comenta aquest article