Informació general

Turisme

Cambrils aprofita el primer dia a FITUR per reunir-se amb Dènia i Eivissa i fer balanç del projecte «Viu la posidònia»

L'Aliança Turística –formada per Cambrils, Reus, Salou i Vila-seca– es promociona a Madrid en l'espai de Costa Daurada emmarcat a l'estand de Catalunya

Per Andreu Dalmau

Alfredo Clúa i Camí Mendoza acompanyats dels representats polítics de Salou, Reus i Vila-seca
Alfredo Clúa i Camí Mendoza acompanyats dels representats polítics de Salou, Reus i Vila-seca | Cedida

La Fira Internacional de Turisme FITUR 2024, que es va inaugurar ahir a Madrid i se celebra fins el 28 de gener, és la primera cita anual per als professionals del turisme mundial i els municipis de Cambrils, Reus, Salou i Vila-seca hi tenen una presència destacada. A més, un total de 30 ens públics i privats del sector turístic de la demarcació participen a FITUR de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, en la modalitat de promoció conjunta Corner.

Al costat de l'espai de la Costa Daurada i de PortAventura, emmarcat a l'estand de Catalunya, els Patronats i entitats responsables de la promoció turística dels municipis de l'Aliança compten a FITUR amb un espai per a reunions professionals que posen a disposició d’empreses de la zona desplaçades a Madrid. A més, aquests municipis tenen destacada visibilitat amb imatges de les destinacions, així com codis QR que redireccionen amb la informació turística més rellevant.

Històricament, la gran afluència d'empreses del territori i el gran número de contactes realitzats, avalen la determinació dels Patronats en oferir una zona per conèixer nous proveïdors i clients, enfortir les relacions comercials i multiplicar les oportunitats de negoci.

L'espai de la Costa Daurada es trova emmarcat a l'estand de Catalunya (Foto: Cedida)

 

Cambrils es reuneix amb Dènia i Eivissa

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i la regidora de Turisme, Camí Mendoza, van estar presents en aquest primer dia de FITUR juntament amb altres representants polítics de Salou, Reus i Vila-seca. “És una oportunitat per treballar conjuntament amb els municipis de la Costa Daurada i entrar en contacte amb el sector privat, touroperadors, empreses hoteleres, empreses esportives...”, explicava Mendoza en declaracions a revistacambrils.cat, “la col·laboració publicoprivada funciona molt bé en aquest sector, junts ens fem més forts”.

La regidora de Turisme ha apuntat que en el primer dia de fira s'ha aprofitat per signar el conveni de col·laboració amb Estació Nàutica Costa Daurada per l'any 2024 i que els representants de Cambrils també s'han pogut reunir amb els de Dènia i Eivissa per fer un seguiment del projecte “Viu la posidònia” que uneix els tres municipis en el marc dels fons Next Generation. “Normalment ens reunim telemàticament, però en aquestes ocasions aprofitem per veure'ns en persona i fer balanç i desenvolupar noves iniciatives”, apunta Mendoza.

Accions promocionals conjuntes al País Basc i França

En el marc de l’Aliança Turística, ja s’han definit dues accions més en el calendari promocional d’aquest 2024. Es tracta de dos projectes de promoció turística que es duran a terme al País Basc i al sud de França, uns esdeveniments dirigits a públic final però també professional i que també comptaran amb una campanya de comunicació. Aquestes accions estan orientades a captar públic final en un àmbit geogràfic que, històricament, visita la Costa Daurada.

Les accions de l'Aliança responen al valor afegit que suposa la coordinació i la integració d'esforços davant dels objectius comuns dels municipis que l'integren, amb la generació de sinergies que es tradueixen en una més elevada eficàcia de les accions, una major notorietat i una millor gestió de la promoció turística de la destinació.

Comenta aquest article