Cultura

Cinema

Torna el cicle Cambrils Pensa amb 'El retratista', el documental sobre Antoni Benaiges

El cicle de conferències organitzada pel Banc del Temps i ACTE comptarà amb la presència del director, Sergi Bernal, i el nebot del mestre republicà, Jaume Aragonès

Per Redacció

Antoni Benaiges és el mestre republicà que ha inspirat la pel·lícula 'El mestre que va prometre el mar'
Antoni Benaiges és el mestre republicà que ha inspirat la pel·lícula 'El mestre que va prometre el mar' | Cedida

El pròxim 22 de gener torna el cicle de conferències Cambrils Pensa amb la projecció del documental sobre Antoni Benaiges titulat El retratista. Aquesta activitat, organitzada per l'associació Banc del Temps i el cineclub ACTE, comptarà amb la presència de Sergi Bernal, director del documental, i Jaume Aragonès Benaiges, nebot del mestre republicà que ha inspirat la pel·lícula El mestre que va prometre el mar. L'activitat se celebrarà a les 19 hores al Centre Cultural.

Bernal, que porta més de 13 anys cercant informació sobre Benaiges, farà la presentació d'aquesta pel·lícula que parla del mestre de Mont-roig que als anys trenta va prometre que portaria als seus alumnes de Bañuelos de Bureba, que no havien vist mai el mar, a la platja del seu poble. El cop d'estat del 1936 no ho va fer possible. El retratista és un documental sobre la utopia d'un mestre truncada per la Guerra Civil, un repte col·lectiu en memòria de les víctimes del franquisme.

'L'última nit de Franco Amore'

D'altre banda, el dijous 25, al cinema Rambla de l'Art, ACTE oferirà la projecció de L'última nit de Franco Amore del director italià Andrea Di Stefano. És una oportunitat única de poder veure en pantalla gran la pel·lícula policíaca de més èxit a Itàlia el 2023. És un thriller que manté a l'espectador en suspens fins al final, amb un guió molt original i amb unes grans interpretacions. Es podrà veure en versió original italiana amb subtítols catalans. Es pot trobar més informació al blog d'ACTE.

Comenta aquest article