Informació general

Activitats

El model comercial de la Rambla de Jaume I, en plena transformació un any després de les obres

El regidor d'Urbanisme, Obra Pública i Activitats assegura que «hi ha més vida que mai» i confia en el fet que les empreses apostin per ubicar-hi nous negocis

Per Cristina Sierra

Ambient a la Rambla Jaume I, l'any passat
Ambient a la Rambla Jaume I, l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

A finals de març farà un any que es va inaugurar la remodelada Rambla de Jaume I. En aquests deu mesos, l'avinguda s'ha convertit en un dels punts més transitats del municipi, en part, per la novetat de veure el resultat de les obres, però també perquè a les tardes permet als vianants poder caminar amb tranquil·litat sense estar pendent dels cotxes.

També els empresaris han mostrat interès per obrir negocis a la Rambla. Ara fa un any, Revistacambrils.cat publicava un article on s'explicava que el departament d'Activitats havia rebut sis llicències de noves obertures que, per l'aleshores govern, era un indicador que la gent estava apostant per aquesta renovada artèria comercial de la zona del Port.

"És un senyal que els empresaris estan apostant per la nova Rambla", apuntaven des del govern, que es mostraven convençuts que, un cop acabades les obres, hi hauria "més peticions per obrir nous comerços".

La realitat és que en el darrer semestre de 2023, el departament d'Activitats ha gestionat dues noves llciències, en aquest cas, uns comerços que estan ubicats als carrers de les Barques i de Roger de Llúria. En total, a hores d'ara a la Rambla de Jaume I i els carrers adjacents (Juan Sebastián Elcano, Roger de Flor, Barques, Sant Pere i Roger de Llúria) sumen 172 activitats comercials i bars i restaurants.

Enric Daza: «S'ha de donar un marge de confiança a la nova Rambla»

Pel regidor d'Urbanisme, Obra Pública i Activitats, Enric Daza, la nova Rambla es troba en un procés de transformació que està lligat amb un nou model comercial. "Crec que s'ha de donar un marge de confiança. A poc a poc es van obrint més negocis. El que veiem tant aquí com en altres municipis és que als centres on hi ha comerç ho tenen complicat, però confiem en que es consolidi com un pol d'atracció. És tot un repte", diu.

El regidor es mostra convençut que les obres van ser tot un encert per reactivar l'economia. "Només ha passat un estiu. És evident que ara la Rambla està molt més transitada i és molt bona notícia que no hagin tancat establiments. Ara a la plaça d'Aragó hi ha molta més oferta comercial. Hi ha més vida que mai a la Rambla, només cal veure com està ara l'hivern. Desitgem que aquesta tendència d'obertures comercials es vagi contagiant cap a la Rambla i els seus carrers transversals. Estem segurs que aquesta tendència anirà a més", assegura.

Com explica Daza un dels efectes de la remodelació de l'avinguda ha estat que tant immobles com establiments s'han modernitzat. Hi ha edificis que estan reforçant la seva façana i també alguns bars i restaurants han aprofitat les obres per renovar els espais. "Estem contents perquè, a poc a poc, un projecte que vam iniciar està agafant forma amb l'objectiu de donar a cambrilencs i turistes aquesta oferta comercial variada. Hem de continuar treballant en la mateixa línia i que la Rambla sigui un espai atractiu i d'interès pels emprenedors", apunta el regidor.

Comenta aquest article