Cultura

Cultura

Pilar de los Hielos Soria, escriptora: «Vull que la gent es divertixi amb les meves novel·les»

Ramón García Mateos presenta al Centre Cultural el nou llibre de l’autora, “La casa de les mentides”

Per Cristina Sierra

Pilar de los Hielos Soria i Ramón García Mateos van presentar el llibre 'La casa de les mentides' ahir al vespre
Pilar de los Hielos Soria i Ramón García Mateos van presentar el llibre 'La casa de les mentides' ahir al vespre | cristina Sierra

El Centre Cultural i Ocupacional va acollir, ahir al vespre, la presentació del llibre La casa de les mentides, de Pilar de los Hielos Soria. El poeta cambrilenc Ramón García Mateos va ser l’encarregat de presentar aquesta novel·la d’humor de l’autora, amb qui va compartir classes a l’institut.

García Mateos va començar la seva intervenció fent èmfasi en la narrativa d’humor, un gènere que pateix un cert desprestigi perquè el públic té tendència a creure que l’entreteniment és només per passar l’estona i no valora l’obra. Un fet que també es pot veure al cinema. "Hi ha actors de comèdia que no se’ls considera seriosos fins que fan una pel·lícula dramàtica", va dir.

L’autora de La casa de les mentides també va defendre la seva preferència a l’hora d’escriure narrativa d’humor. "Avui dia la novel·la còmica no està reconeguda. És bastant més difícil escriure aquest tipus de narrativa, i més quan cadascú tenim un sentit de l’humor diferent. És difícil connectar amb el lector des de l’humor", va reconèixer de los Hielos Soria.

L’escriptora va assegurar que l’objectiu que busca amb les seves obres és que el públic s’ho passi bé. "Vull que la gent es diverteixi. Tots estem a casa, tenim les nostres preocupacions, estem envoltats de drames per tot arreu i considero que l’estona que una persona llegeixi un relat còmic que el gaudeixi i desconnecti de tot. Això és el que vull", va afirmar.

La novel·la La casa de les mentides explica tres històries que passen en tres cases i temps diferents. La primera història ocorre al 1978 i té com a protagonista a una parella de la burgesia catalana; la segona té lloc l’any 1994, amb una parella que pertany a la classe treballadora i succeeix entre Sevilla i Madrid, i la tercera passa al 2017 a la Costa Brava, amb una parella de l’elit social basada en la intel·lectualitat i el disseny. 

L’humor està ben present en les tres històries, tant amb el nom dels personatges com en les situacions que pateixen. "És una novel·la que val molt la pena llegir-la, es gaudeix molt", va assegurar García Mateos. 

Comenta aquest article