Camp

Sostenibilitat

Salou, a punt d'enllestir el nou carril bici que el connectarà amb Cambrils

El municipi aposta per la sostenibilitat amb aquest nou tram de 9 kilòmetres a l'avinguda de Pompeu Fabra

Per Redacció

El carril bici s'està construint a l'avinguda de Pompeu Fabra de Salou
El carril bici s'està construint a l'avinguda de Pompeu Fabra de Salou | Cedida

Salou ha fet una aposta important per la sostenibilitat amb la creació d'un nou carril bici a l'avinguda de Pompeu Fabra que connectarà tot el nucli amb la Pineda i Cambrils, al llarg d'uns 9 kilòmetres. Les obres estan evolucionant a bon ritme i es preveu que estiguin enllestides en pocs mesos. Ja hi ha un tram fet d’aquest nou carril en un dels extrems de l’av. Pompeu Fabra, tocant a l’av. de la Pedrera, amb el carrer Torremolinos. En la seva totalitat, aquest carril tindrà 900 metres i enllaçarà amb els ja existents, que es troben a l’av. Pla de Maset i a l’av. de la Pedrera.

Actualment, el municipi compta amb uns 30 km de carril bici, i en aquesta legislatura el consistori farà una ampliació molt important dels trams, ja que està treballant en la seva transformació per esdevenir un municipi sostenible i intel·ligent, com va assenyalar durant la visita d'obra l'alcalde, Pere Granados.

Aquest projecte està inclòs en els Next Generation PSTD EXT 202, dins l’EIX 2 "Millora de l'eficiència energètica". A mitjan novembre de l’any passat van iniciar-se les obres d’aquest carril bici, en què es preveu, entre altres actuacions, la substitució dels arbres que hi havia per d'altres mediambientalment més sostenibles i millor adaptats a la situació actual, de canvi climàtic.

A la vorera remodelada en el tram entre la plaça Sardana i el carrer de Viladomat, on es va començar l’obra, només hi resta col·locar el paviment de lloses de formigó, instal·lar el nou enllumenat i plantar el nou arbrat. Així mateix, aquesta setmana s'ha començat la rasa per on s'instal·larà la nova canonada de subministrament d'aigua potable.

Aquesta mateixa setmana, també, s'ha començat la demolició de la vorera del tram entre els carrers de Viladomat i Murillo.

Comenta aquest article