Informació general

Solidaritat

Setanta-cinc persones donen sang al casal d'Avis i Àvies Baix Camp

Es van recollir 38 litres de sang i 225 persones es beneficiaran d'aquesta campanya del Banc de Sang i Teixits

Per Andreu Dalmau

Donants de sang, el passat dimecres al casal d'Avis i Àvies Baix Camp
Donants de sang, el passat dimecres al casal d'Avis i Àvies Baix Camp | Andreu Dalmau

Un total de 75 persones es van acostar a donar sang en la campanya que el Banc de Sang i Teixits va realitzar el passat dimecres 10 de gener al casal d'Avis i Àvies Baix Camp. Amb aquestes donacions es van aconseguir, aproximadament, 38 litres de sang, el que significa que 225 persones es podran beneficiar d'aquestes donacions. Cal recordar que, amb cada donació, es poden extreure tres components: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Per tant, cada donació permet ajudar a tres persones diferents.

Aquestes donacions són fonamentals per remuntar la situació baixa en reserves habitual després de les festes nadalenques. El Banc de Sang continua amb la campanya de recollida arreu de Catalunya fins el pròxim 19 de gener. S'espera que al voltant de 10.000 persones vinguin a donar als principals hospitals catalans, i les més de 78 campanyes mòbils repartides per tot el territori.

Aquest 2024 més de 70.000 persones ingressades als centres hospitalaris de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang. El cert és que aquest any caldran més de 260.000 donacions per a cobrir aquestes necessitats dels pacients.

Comenta aquest article