Informació general

Campus Extens de la URV

El Campus Extens de la URV inicia la programació d'hivern amb la inauguració de dues exposicions

Durant aquest primer trimestre s'oferiran nou activitats amb temes com l'etnologia, la ciberseguretat, l'art la medicina la història o la lingüística

Per Redacció

Les activitats es duran a terme amb la col·laboració de diferents entitats locals
Les activitats es duran a terme amb la col·laboració de diferents entitats locals | Cedida

La programació d'hivern del Campus Extens de la URV a Cambrils, coordinat des del Museu d'Història de Cambrils, s’iniciarà el proper 20 de gener amb la inauguració de dues exposicions al Molí de les Tres Eres amb el Priorat de protagonista: “Habitar” de l’entitat Prioritat i “La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus – Mediterrània” de l’Institut Ramon Muntaner.

En total, durant aquest primer trimestre de l’any, des del Campus Extens de la URV a Cambrils s’han programat nou activitats amb temes tant diversos com l’etnologia, la ciberseguretat, l’art, la medicina, la lingüística, la història contemporània o la literatura. Es portaran a terme en quatre equipaments culturals de Cambrils, amb la col·laboració de diferents entitats locals, en formats diversos i sempre amb accés lliure a la ciutadania.

Aquesta és la programació completa:

Dissabte, 20 de gener, a les 12h. Molí de les Tres Eres

Inauguració de les exposicions Habitar de l’entitat Prioritat i La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus - Mediterrània  de l’Institut Ramon Muntaner. Tot seguit a l'exterior del molí, vermut de música tradicional prioratina  a càrrec de Cati Plana (acordió), Jordi Macaya (viola) i Marc Figuerola (contrabaix). Acte inclòs dins de la programació de la festa de Sant Antoni 2023.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Prioritat, Institut Ramon Muntaner i Centre d’Estudis Cambrilencs


 

Dijous, 25 de gener, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència La raresa té dret a l'esperança. Per una teràpia gènica, a càrrec de Miguel Chillón Rodríguez, professor associat de la UAB, investigador sènior ICREA i director de la Unitat Mixta UAB-VHIR. Activitat en suport de l'entitat Antian per la recerca i la investigació en teràpia genètica per malalties metabòliques minoritàries rares.

Organitza: Associació Antian, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils


 

Dijous, 1 de febrer, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques amb la conferència La llengua catalana al Camp de Tarragona. Coneixement i ús, a càrrec de Miquel Àngel Pradilla Cardona, catedràtic de Sociolingüística catalana al Departament de Filologia Catalana de la URV.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV

 

Dijous, 15 de febrer, a les 19.30 h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència sobre el llibre Els Indians Catalans. Històries i anècdotes de personatges singulars a càrrec de la seva autora Tate Cabré i Massot, periodista, guionista, traductora, fotògrafa i Guia Oficial de Turisme de Catalunya.

Organitza: Cambrils Tribuna, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

 

Dijous, 22 de febrer, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Reptes de la Ciberseguretat al 2024 a càrrec de Tomàs Roy Català, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

Organitza: Club Rotary Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dimarts 27 de febrer, a les 19 h. Biblioteca Josep Salceda i Castells

Tertúlia del Club de lectura adult amb la presència de l’escriptor, Jesús M. Tibau autor de

l'obra El nostre pitjor enemic.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

 

Dijous, 7 de març, a les 20h. Torre del Port

Inauguració de l’exposició Jo de petita anava al moll, produïda pel Museu Marítim de Barcelona. Acte inclòs dins les Jornades per la Igualtat.

Organitza: Campus Extens de la URV, La Mar de Museus. Xarxa de Museus Marítims de Parla Catalana i Museu d’Història de Cambrils.

 

Dimecres 20 de març, a les 19 h. Biblioteca Josep Salceda i Castells 

Taller de poesia a partir del llibre La casa de les absències, d'Helena Martínez-Ferreruela. Acte amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV

 

Dijous 21 de març, a les 20h. Molí de les Tres Eres

Inauguració de l’exposició fotogràfica Artistes amb tractor, amb imatges en dron de Sara Boldú Botam, un homenatge al paisatge rural i als seus protagonistes, els pagesos. 

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Comenta aquest article