Informació general, Camp

Obres

Mont-roig del Camp, la transformació integral d'un municipi

Segons va dir Fran Morancho, l'alcalde de Mont-roig del Camp, referint-se a totes les obres que estan en marxa o a punt d'iniciar-se, "aquests són els nostres jocs olímpics"

Per Lluís Rovira i Barenys

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, acompanyat de la regidora Yolanda Pérez, ahir, a les instal·lacions municipals de Miami Platja
L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, acompanyat de la regidora Yolanda Pérez, ahir, a les instal·lacions municipals de Miami Platja | Lluís Rovira i Barenys

El municipi de Mont-roig del Camp es troba, des de fa uns mesos en plena transformació. Una transformació profunda que abasta des de la línia litoral, al nucli de Miami Platja, fins al Nucli Antic de Mont-roig. Tal com ho va definir ahir Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp, "aquests són els nostres jocs olímpics", en referència al que va significar aquesta cita esportiva de l'any 1992 per a Barcelona i la seva trasformació urbanística i posterior projecció.

Transformació de la línia costanera i millora de la connexió amb Cambrils

El passeig de les Cales és una de les obres cabdals de la transformació de la línia costanera de Miami Platja. Les obres, amb un pressupost de 10 milions d'euros, es van iniciar el passat mes de setembre i s'espera que el proper mes d'abril estiguin enllestides. Es tracta d'un passeig integrat i naturalitzat que servirà per realçar les cales del litoral de Mont-roig. Una mica més amunt, l'espai de  l'antiga via fèrria es convertirà en una via verda que enllaçarà amb l'antiga estació de Cambrils, per una banda, i amb la platja del Torn, a l'Hospitalet de l'Infant, per l'altra. Segons va explicar l'alcalde de Mont-roig, "el projecte ja fa un any que està redactat i en aquests moments la via verda es troba en procés de licitació per part d'Adif".

I en un espai immediatament superior, l'Ajuntament també té prevista una remodelació de l'antiga N-340 des del mateix nucli de Miami fins arribar a tocar del terme de Cambrils, una zona on hi ha l'oferta de càmpings del municipi. Aquesta remodelació afavorirà les entrades i sortides d'aquests establiements i disposarà de carril bici en tot el tram.

Terrenys on es construirà el nou càmping de Les Arts (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

En marxa el càmping de Les Arts

El càmping de Les Arts, gairebé a tocar de la riera de Riudecanyes, ja té la llum verda per tirar endavant. Fran Morancho considera que la realització d'aquest càmping, ara per ara, és la segona inversió més important després de l'empresa de components per a bateries Lotte. Aquest càmping ha passat per moltes vicisituds que s'arrosseguen des de fa més de 30 anys, amb canvis de propietats i amb projectes iniciats i no realitzats. Ara sembla que arriba l'hora de la veritat i aquest càmping es començarà a materialitzar enguany, segons apuntava l'alcalde.

Transformació del nucli de Mont-roig

Fran Morancho també va explicar que l'Ajuntament disposa d'un estudi integral pel nucli de Mont-roig que, segons va dir, "marca les accions a realitzar en els propers anys i que suposarà una inversió d'uns 20 milions d'euros". Una de les accions més destacades a realitzar de forma preferent és la de fer el nou edifici de l'Ajuntament al Nucli Antic, on hi havia el casal d'avis. L'actual seu de l'Ajuntament, a l'inici de la carretera de Colldejou, passaria a ser la seu de l'empresa municipal d'aigües. El nou ajuntament, segons va dir l'alcalde, hauria d'estar fet l'any 2025. A banda, al nucli de Mont-roig també es preveu la construcció d'un auditori, una nova piscina i d'un parc al voltant de la zona esportiva municipal. També es compte amb la realització del nou polisportiu Mare de Déu de la Roca.

 

L’Apunt

Petit retard en el projecte de Lotte
El plenari que s'havia de fer per aprovar la compra-venda dels terrenys de la fàbrica Lotte s'ha posposat uns dies "per uns problemes en el redactat del text", segons va anunciar Fran Morancho que va voler precisar que "no es canvia la inversió. És un projecte molt gran, que toca moltes parts, que són molts diners. No està anant a la velocitat que voldríem i ara per ara la previsió és que el setembre comencin les obres". Morancho va recalcar que "no hi ha manca d'entendiment, les administracions porten el ritme que porten i les empreses tenen les seves dinàmiques particulars".

Comenta aquest article