Informació general

Successos

Avisten un dofí que nadava a prop de la costa a la platja del Dorado

La persona que va avisar a emergències va reintroduir l'animal a l'aigua, cosa que el CRAM recomana que no es faci

Per Redacció

El dofí es va trobar a la platja de la Llosa
El dofí es va trobar a la platja de la Llosa | Cedida

Un dofí va ser vist ahir, al voltant de les 13 hores, de la platja del Dorado on es trobava nadant molt a prop de la costa. Una persona va trucar a emergències avisant que l'animal semblava haver tingut una cria o trobar-se malferit i es van desplaçar fins el lloc dels fets patrulles dels Agents Rurals i del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM). Quan els agents hi van arribar, el dofí ja havia estat reintroduït al medi natural pel ciutadà i no es va tornar a veure.

Els Agents Rurals i el CRAM van estar monitoritzant la zona fins que van deixar de tenir bona visibilitat a causa de la llum. El CRAM recorda que, “tot i que reintroduir l'animal al mar pot semblar una bona idea, no és una acció correcta, ja que potser estem empitjorant el seu estat, generant-li un estrès innecessari que pot acabar en una miocarditis, així com produir-li una mort agònica”. Davant d'aquests casos, els agents recomanen trucar al 112 i esperar a que arribin els especialistes, procurar un espai de silenci i evitar que la gent s'acosti i no tocar o molestar l'animal ni intentar la seva reintroducció.

Segons el CRAM, els encallaments de cetacis no solen tenir un bon pronòstic. Els animals poden portar setmanes sense la protecció del grup, sense alimentar-se i quan arriben a costa ho fan en unes condicions molt desfavorables per aconseguir la seva recuperació.

Comenta aquest article